Problema sta in felul urmator:
- de la strada principala este formata o junctiune de unde pleaca tevile de apa pentru 4 case, primele 2 erau separate si ultimele pe aceasi teava pana la un anumit punct, cand se face trecerea pentru fiecare fantana (a mea si a vecinului de alaturi).
- de la strada principala este o ulita de vreo 300 de metri pana acasa.
De cateva zile teava care ne alimenta pe amandoi a fost sparta, din cauza vechimii fiind pusa de ~ 10 ani. Vecinul a inceput saparea santului si a inlocuit portiunea de teava sparta (maxim 30 de metri), ramanand in continuare teava veche pana sus la strada principala.
Nu sunt in cele mai bune relatii cu vecinul ( certuri din cauza padurii detinute, am fost furat de catre dansul etc..) si am decis sa inlocuiesc toata teava prin saparea unui nou sant de la strada pana acasa, deci sa fim legati la apa separati - evitarea problemelor pe viitor in caz de defectarea tevilor, sa nu mai depind de nimeni cu reparatia lor.
Am terminat de sapat, acum nu ramane decat sa-mi atasez tevile la punctul principal si savurarea de apa. :justcuz:
Problema intervine acum:
- vecinul suparat de viata si cel mai probabil ca nu l-am ''ajutat'' cu inlocuirea / repararea tevii si sa raman pe aceasi teava comuna cu dansul, mi-a facut reclamatie la primarie ca am facut un sant nou (cand a fost pusa teava acum de 10 ani, ai mei au zis 50 -50 pe partea financiara).
Cei de la primarie au comentat ceva de amenda si ca mai trerbuie sa pun si apometru la strada ( apometru am deja acasa la fantana).
Ce pot face in acest moment ? Eu am zis sa-mi continui lucrarea, astup santul si imi vad de treaba mea.
Cand am fost la primarie si le-am zis ca teava a fost sparta, au afirmat ca ei nu se implica decat la strada principala.
Sper ca am evidentiat cat mai clar problema si imi cer scuze daca am gresit locul pentru aceasta postare.
Ieri am vorbit si cu primarul comunei (a venit personal la mine ca urmare a sesizarii facute de vecin) si cica eu trebuie sa mut apometrele de la fantana din curte la strada si puse la legatura principala, pe motiv ca se vor face pierderi si sa vada de unde pleaca legaturile sau ceva de genul asta.
Hotararea spunea ca este din partea consilului, bine doar din vorbe fara vreun contract / foaie aditionala etc.
Acum dupa mine acest lucru este total ilogic, fie ca apometrul e la strada sau in curte, aceea pierdere ramane la fel si va fi suportata tot de buzunarul meu.
Deasemenea a spus ca si pentru evitarea unor indivizi care doamne fereste ar intepa conduca si sa se alimenteze de la ea (nu e cazul, in jurul locatiei stau numai oameni in varsta , decenti fara sa fie pusi pe scandal si fiecare au apa de ani de zile)...deci pica din start.
Acum intrebarea este daca eu pot refuza mutarea apometrelor si eventual construirea unui camin la ele ?
Dar daca aduce o hartie cum ca consiliul de la primarie imi spune sa execut lucrarea in felul de mai sus ?
Nu vă atingeți de apometre. Apometru este un aparat de măsură care va fi instalat de o persoană autorizată sau firmă atestată. Atunci chiar ar avea motive să vă dea la poliție sau chiar la serv. de apă și aceștia vin cu plăcere la amendă.Aveți dreptul să construiți un cămin, tot solicitând un aviz de la acest serviciu(care este la primărie , în general)Stabiliți cu seful ăl mare (că nici că există unul ca el ) traseul, tevii, țolii necesari, și amplasamentul căminului
Caminul + apometrele si toate celelalte piese sunt deja instalate in curte la fantana de cativa ani cu toate aprobarile & autorizatiile care le-au cerut la momentul respectiv cei de la primarie.
Mai pe scurt pot fi obligat pentru mutarea lor la strada ?
In momentul de fata nu ramane decat sa chem instalatorul ( autorizat) sa-mi racordeze conducta si dat drumul la apa, dar sunt inca nelamurit daca cei de al primarie ma pot obliga in vreun fel mutarea ceasurilor, construirea unui nou camin si tot ce tine de aceasta lucrare (cu personal autorizat desigur) ?
Problema radet
netya
in urma pierderilor de apa calda inregistrate in centrala termica si a verificarilor efectuate s-a constatat ca teva generala de alimentare de apa calda a ... (vezi toată discuția)