avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AJUTORRecent am cumparat un teren (intravilan) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AJUTORRecent am cumparat un teren (intravilan) ...

Am o situatie foarte ciudata:Recent am cumparat un teren (intravilan) si am construit o casa (totul legal),in schimb nu avem apa trasa .Casa de afla la strada principala ce traverseaza pe lung satul ,am sapat fundatia ptr gardul din fata casei (paralel cu strada),am gasit exact in sant sub gard o teava de apa ce vine exact pe sub gardul meu ,am facut gardul am pus beton peste teava si am terminat .Am aflat ulterior ca exista doua fantani de unde sau racordat toti cei de pe strada prin cadere si au sapat santuri unde au tras doua tevi (cea de sub gardul meu si una pe partea opusa a str azi)de la care au toti apa .am tot intrebat prin vecini si am aflat ca au contribuit toti la “lucrare”,si am spus ca pun si “partea” mea ptr a ma putea conecta si eu ,zis si facut !Mi-au luat banii si dupa ceva timp mi-au scos furtunul meu din teava principala!Trebuie sa mentionez ca m-au racordat la teava de pe partea opusa a strazii astfel:au traversat pe sub asfalt si au adus teava pana in curte la mine .Acum eu nu am apa deloc si vreau sa inteleg un lucru :este legal ca le domeniu public sa se efectueze astfel de “instalatii “fara autorizatii,aprobari..etc?Au fost facute de catre oameni aceste lucruri ptr ca nu aveau instalatie de apa ,si ei nu vor sa imi dea apa subnici o forma .Totul este facut dupa ureche si se cred stapani pe apa care este pe domeniul public si nu este proprietate privata …vreau da aflu daca pot face sesizari undeva la institutiile abilitate,daca pot cumva sa ii “fortez “ sa imi dea si mie apa desi le-am platit si eu !referitor la cealalta teava de sub gardul meu ,as vrea sa intreb daca pot sa o opresc eu in caz ca nu imi vor da apa din teava din care mi-au dat initial…Ce as putea face in astfel de situatii cand se folosesc de un bun care nu e al lor (apa)si e si pe domeniul public !!!cui sa ma adresez si ce pot face ???AJUTATI-MA VA ROG!!!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:42, 6 Decembrie 2021
Buna ziua,
Incercati o notificare in baza
Art. 607

Obligaţia proprietarului căruia îi prisoseşte apa

(1) Proprietarul căruia îi prisoseşte apa pentru necesităţile curente este obligat ca, în schimbul unei juste şi prealabile compensaţii, să ofere acest surplus pentru proprietarul care nu şi-ar putea procura apa necesară pentru fondul său decât cu o cheltuială excesivă.

(2) Proprietarul nu poate fi scutit de obligaţia prevăzută la alin. (1) pretinzând că ar putea acorda surplusului de apă o altă destinaţie decât satisfacerea necesităţilor curente. El poate însă cere despăgubiri suplimentare proprietarului aflat în nevoie, cu condiţia de a dovedi existenţa reală a destinaţiei pretinse.


Detalii: [ link extern ]

Sau o plangere la primarie, daca este vb. de domeniul public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa de pe terenul vecinului luminy13 luminy13 Buna ziua. Am cumparat o casa intr-o zona de deal. Am 2 fantani pe terenul meu, dar pentru a avea apa curenta in casa trebuie sa folosesc hidrofor, Insa in ... (vezi toată discuția)
am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. ... elena cailean elena cailean Buna ziua, Am cumparat un teren la tara si vreau sa fac o fantana. Pe sub terenul meu trece o conducta privata a altor 6 case din jur, ei au tras o teava din ... (vezi toată discuția)
Teava de apa trece prin curtea vecinului robertrobert00000 robertrobert00000 buna ziua acum 4 ani am construit o casa pe un teren atribuit de primarie cu drept de folosinta gratuita am tras racordul de apa si lumina pe o ulita aflata ... (vezi toată discuția)