avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Data la care se termina CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Data la care se termina CCC

Buna ziua ,am rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea speta:care este data sfarsitului concediului de maternitate-2 ani de la nasterea copilului sau doi ani din momenul sfarsitului concediului prenatal?Va intreb asta deoarece sotia mea a mai beneficiat dupa nasterea copilului de un anumit nr.de zile(circa 45 zile) ramas din concediul prenatal,iar dupa terminarea acestuia a intrat in vigoare concediul post natal(maternitate),va multumesc anticipat pt.ajutor.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:16, 23 Februarie 2011
2 ani de la data nasterii copilului si se numeste concediu pentru crestere si ingrijire copil in varsta de pana la 2 ani.
1. Nu este vorba de concediu de maternitate ci de concediu crestere copil (CCC).
2. Din OUG 111/2010:
Art. 16

(1) Plata indemnizatiilor prevazute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 alin.(1) si art.9 alin.(5) si (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal + concediu lauzie Minodora_Vlad Minodora_Vlad Buna seara...sunt insarcinata si data probabila a nasterii este pe 21 martie si as vrea sa intru de acum in concediu prenatal...ma intereseaza sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului si concediul prenatal BORDEIANU CRISTINA BORDEIANU CRISTINA sunt gravida in sapte luni,de la 1 mai vreau sa intru in concediu prenatal, si vreau sa stiu cum se plateste si cine imi plateste concediul atat timp cat sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ralucamarya ralucamarya Buna seara, am 21 ani si sunt insarcinata in luna a5a. In data de 10februarie2015 implinesc 1an la locul de munca, fiind primul loc de munca cu contract. As ... (vezi toată discuția)