avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... deduceri salarialept intretinere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

deduceri salarialept intretinere copil

Buna ziua,

As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru a obtine deducerea salariala pentru intretinerea unui copil. Mentionez ca lucrez in invatamant si sunt la prima nastere.
Ma intereseaza sa-mi spuneti care sunt institutiile carora trebuie sa ma adresez si care sunt legile care prevad aceste deduceri.deduceri salariale pt intretinere copil.

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 23 Februarie 2011
deducerile salariale pentru o persoana aflata in intretinere, cazul dv. copil se realizeaza de catre angajatorul dv. Adresati-va acestuia.
Deducerea personala este reglementata de art.56 C.fisc. .. in acest sens, aveti dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

Pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declaraţie pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informaţii:
- datele de identificare a contribuabilului care realizează venituri din salarii (numele şi prenumele, domiciliul, codul numeric personal);
- datele de identificare a fiecărei persoane aflate în întreţinere (numele şi prenumele, codul numeric personal).
În ceea ce priveşte copiii aflaţi în întreţinere, la această declaraţie contribuabilul care realizează venituri din salarii va anexa şi adeverinţa de la plătitorul de venituri din salarii a celuilalt soţ sau declaraţia pe propria răspundere a acestuia că nu beneficiază de deducere personală pentru acel copil.

Contribuabilul va prezenta plătitorului de venituri din salarii documentele justificative care să ateste persoanele aflate în întreţinere, cum sunt: certificatul de căsătorie, certificatele de naştere ale copiilor, adeverinţa de venit a persoanei întreţinute sau declaraţia pe propria răspundere şi altele. Documentele vor fi prezentate în original şi în copie, plătitorul de venituri din salarii păstrând copia după ce verifică conformitatea cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia contribuabilului alexandru andra alexandru andra Buna ziua Ce acte imi trebuie sa anexez la declaratie contribuabilului-deducere salarii- daca nu sunt casatorita si am un copil minor? Multumesc (vezi toată discuția)
Deduceri personale copil ionemari ionemari sotul meu nu a primit de la locul de munca unde este angajat pana acum deduceri personale pentru copilul nostru de 8 luni, pe fluturas scriind ca are 0 ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara copil si sotie ContSters277388 ContSters277388 daca copilul are 27 ani,a terminat facultatea si nu lucreaza poate fi trecut la tata ca persoana in intretinere? idem sotia nu mai lucreaza. ce acte ... (vezi toată discuția)