avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public implicat in activitati dupa program
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public implicat in activitati dupa program

As dori sa stiu care este forma legala de angajare in cazul unui functionar public care ar dori sa se implice in activitati de cercetare dupa program, in cadrul unui ONG.
Sa nu exageram...s-a modificat legislatia referitoare la incompatibilitati, astfel incat un functionar public poate desfasura activitati remunerate si in afara functiei de baza, la privat, cu conditia ca aceste activitati sa nu interfereze cu activitatile din fisa postului:
legea 284/2010 modifica legea 161/2003:
"Art. 96. - (1) Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice. Functionarii publici, functionarii publici parlamentari si functionarii publici cu statut special pot exercita functii in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public, functionar public parlamentar sau functionar public cu statut special, potrivit fisei postului."
Multumesc pentru raspuns...si totusi care este forma legala de angajare....conventie civila, contract de munca? si cate ore se poate lucra avand in vedere ca deja se lucreaza 40/saptamana ca functionar public. Trebuie respecat si codul muncii, adica maxim 48 ore/saptamana?
Incheiati contract de munca pe perioada nedeterminata/detrminata cu 8 ore daca va tin "curelele" sau timp partial de la 7 ore in jos.
Este posibil un alt contract de munca cu 8 ore avand in vedere ca in calitate de functionar public am program de 8 ore zilnic? Ne permite legislatia?
va permite , singura interdictie fiind incompatibiliatea, aveti obligatia sa va declarati locul unde aveti functia de baza , si aveti griza sa nu depasiti 24 ore de munca pe zii incheind mai multe CIM cu timp partial sau cu program normal de 8 ore(maxim 3) presupunand ca unul dintre cim-uri cu 8 ore este incheiat pe functia de paznic de noapte ca sa puteti dormii totusiii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate functionar public asoc6b asoc6b Buna ziua.Doresc sa aflu daca un functionar public (angajat fara functii de conducere la o unitate administrativ teritoriala locala-Primarie) se poate angaja ... (vezi toată discuția)
Funcționar public Giorgiana123 Giorgiana123 Buna ziua , sunt funcționar public cu norma de munca 8 ore/ zi , de profesie sunt si inginer si economist , la instituția publică lucrez la serviciul ... (vezi toată discuția)
Legislația muncii 1969VALENTIN 1969VALENTIN Bună ziua Doamnelor / Domnilor, Valentin Cristudor este numele meu, sunt funcționar public și doresc sa știu dacă legislația în vigoare îmi permite un ... (vezi toată discuția)