avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Incompatibilitate functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Incompatibilitate functionar public

Buna ziua.Doresc sa aflu daca un functionar public (angajat fara functii de conducere la o unitate administrativ teritoriala locala-Primarie) se poate angaja ca administrator imobile la o asociatie de proprietari cu jumatate de norma in baza unui contract de prestari servicii sau alta forma legala. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: asoc6b , utilizator 11:55, 21 August 2015
Da, nu este in incompatibilitate.
Multumesc pentru raspuns!
Dar pentru a ma angaja cu jumatate de norma sau incheia un contract prestari servicii ca si casier si contabil la asociatia de proprietari ce demersuri legale trebuie sa fac( sa am un PFA, II sau AF) ?. Mentionez ca am diploma de economist.
Legea permite ca sa lucrez 8 ore ca si functionar public(consilier debutant) si 4 ore in cadrul asociatiei de proprietari?
Astept un raspuns si de la cineva cu cunostinte juridice. Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
asoc6b, utilizator
Art.96 din Legea nr.161/2003
(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice.Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului.

In speta, legea va permite sa lucrati 8 ore ca si functionar public(consilier debutant) si 4 ore in cadrul asociatiei de proprietari.
Va multumesc pentru lamuriri! Aveam mici dubii ca nu imi va permite legea sa inchei pe langa contractul cu program intreg de 8 ore si un contract de munca cu program de 4 ore in cadrul asociatiei. Acum sunt mai linistita si un pic mai optimista. Multumiri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al 2-lea contract de munca pentru un functionar public. simi7705 simi7705 Buna ziua. As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea 2 contracte de munca cu norma intreaga, in conditiile in care in prezent lucrez in cadrul Primariei, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Mapsys Mapsys Am o nelamurire, un functionar public simplu asistent dintr-o Primarie, poate sa fie mebru composesor sau chiar membru in cosiliu de administratie al unui ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public xp-kry xp-kry Un functionar public angajat in cadrul unui consiliu judetean, ca auditor intern , poate sa fie angajat si ca administrator de imobil , in cadrul unei ... (vezi toată discuția)