avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitute

vecina din spatele curtii mele a vandut o parte din teren care nu are iesire la strada. practic noul proprietar se afla intre noi. acesta doreste sa obtina trecerea pe pamantul meu. un avocat mi-a spus ca nu are nici o sansa, argument: vanzatoarea este obligata sa asigure servitutea de trecere. ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 00:00, 16 August 2004
Codul civil prevede ca proprietarul locului infundat are posibilitatea sa solicite trecere prin locul vecinului , avand obligatia sa-l despagubeasca pe acesta din urma in functie de pagubele pricinuite.
vanzatorul care instraineaza un teren infundat se obliga sa asigure servitute de trecere pe restul proprietatii. ganditi-va ce s-ar intampla in capitala daca orice ar putea obtine servitute de trecere in orice conditii.
...vin si eu cu o aseriune de bun simt...inteleg ca instrainarea bucatii de teren s-a facut in baza unei schite de dezmembrare...ajungindu-se la un teren ce nu are cale de acces spre drum se pune problema constituirii unei servituti...ajungind aici, este necesar un certificat de urbanism...interebarea mea este daca exista toate aceste documente...parerea mea este ca vinzatorul trebuie sa asigure iesire spre calea de acces acest fapt trebuind sa rezulte din schita de dezmembrare si in nici un caz sa afecteze terenul vecinului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire,obligatia de a nu face,complicat ContSters78644 ContSters78644 am deschis un proces de granituire intr-o curte care faptic este comuna,adica nu este despartita de gard.in curte 2 proprietari.eu la strada si celalalt in ... (vezi toată discuția)
Cesiune si drept de servitute iuliana_iakob iuliana_iakob Buna ziua, Imi poate spune cineva va rog, care este diferenta intre cesiunea unei bucati dintr-un teren si dreptul de servitute? Multumesc! (vezi toată discuția)
Servitute ONU EMIL ONU EMIL Detin un teren cu acces la asfalt 17m si lung. 138 m.Intre acest teren si urmatorul proprietar exista o fasie de 3m lasata ca acces de un proprietar care ... (vezi toată discuția)