avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit af \pfa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

af pfa

va rog sa ma sfatuiti intr o problema;tatal meu impreuna cu mine am avut un AF in perioada 2005-2008 ,iar in februarie 2011 a venit de la sanatate ca are de platit 1000 de lei +1400 penalitati.mentionez ca eu lucrez sezioner in germania si am facut AF-ul ca atunci cand prind cate o lucrare sa fiu cat de cat legal iar venitul nostru pe AF e foarte mic daca ar fi sa platesc asigurarile ar trebui sa ma inprumut canu am realizat venit iar ei calculeaza la la salariul nu la venit.daca dau in judecata am sanse sa scap de penalitati?
Cel mai recent răspuns: cipriank28 , utilizator 15:42, 23 Februarie 2011
Ordinul NAS nr. 617/2007 art. 7 prevede:
(1) Persoanele care desfăşoară activităţi independente au obligaţia de a vira trimestrial contribuţia aplicată asupra:
a) venitului net determinat ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile aferente realizării venitului, conform prevederilor Codului fiscal, realizate de persoanele care desfăşoară activităţi independente ale căror venituri sunt determinate pe baza contabilităţii în partidă simplă;
Aart. 8 (1) ,,Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente virează trimestrial contribuţia calculată la venitul estimat, până la data de 15 a ultimei luni din fiecare trimestru.
(2) În cazul în care contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, la finele anului, înregistrează pierderi sau realizează venituri anuale sub nivelul a 12 salarii minime brute pe ţară, contribuţia se calculează la nivelul unui salariu de bază minim brut pe ţară pentru fiecare lună şi se achită în termenul prevăzut la alin. (4).
(3) Prevederile alin. (2) se aplică numai în situaţia în care venitul din activităţi independente este singurul venit asupra căruia se calculează contribuţia,,.
Daca suma este datorata nu se poate scapa de dobanzi si penalitati de intarziere.
casele de asigurari nu erau obligate sa anunte restantierii la finele anului ca asa nu se ajungea la sume pe care nu pot sa le platesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate geomarco geomarco O persoana care are un contract de munca pe perioada nedeterminata, un contract de consultanta de 2 ore si este si PFA ce contributii la fondul de asigurari de ... (vezi toată discuția)
Contributie asigurari sociale de sanatate p.f. Magda Xenofont Magda Xenofont Am mare nevoie de un sfat in ceea ce priveste contributia de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele care au calitatea de salariat concomitent cu ... (vezi toată discuția)
Declaratia de sanatate MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, ma poate ajuta cineva sa completez declaratia pentru Fondul National Uic de Asigurari Sociale de Sanatate? Venitul brut pe 2010 este de ... (vezi toată discuția)