avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Atributii dir adj.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Atributii dir adj.

Buna ziua,

Am fost numita in functia de director adjunct interimar la o institutie de stat. La scurt timp am primit o decizie din partea directorului general, pe care inca nu am semnat-o, in care se stipuleaza ca directorul general are "calitatea de ordonator de credite
care are obligatia de a angaja si utiliza creditele bugetare in limita prevederilor si potrivit destinatiilor aprobate", de asemenea tot acesta "semneaza documentele care implica obligatii de a angaja si utiliza creditele bugetare in limita prevederilor potrivit destinatiilor aprobate (documente de licitatii, referate de necesitate, contracte )", in tot acest timp directorul adj. trebuie sa semneze "documentele care implica plata in urma angajarii, lichidarii, ordonantarii, ordine de plata, dispozitii de plata, file CEC". In lipsa directorului adj semneaza directorul general.

Trebuie sa precizez ca nu sunt economist de profesie, motiv pentru care va cer sprijinul sa imi spuneti daca aceasta decizie este una corecta si legala.

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Se poate emite o decizie ? - pentru ca altcineva să semneze un act ? oanaportar oanaportar Bună ziua ! Vă rugăm frumos să ne ajutați cu un răspuns cum ar trebui procedat în cazul următor: - contabilul șef al instituției este în ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate viza cfp vacanta vacanta In prezent acord viza CFP pe contracte si comenzi .Va rog sa precizati daca : 1.-pot viza CFP si ordonantarile de plata in lipsa persoanei desemnate ... (vezi toată discuția)
Obligativitate prezentare facturi la decontarea cheltuielilor in trezorerie ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 Prin ce lege contabilii de primarii sunt obligati sa prezinte alaturat ordinului de plata si facturile care se deconteaza la Trezorerie. Pun acesta intrebare ... (vezi toată discuția)