avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum sa procedam pentru a obtine marirea de salarii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum sa procedam pentru a obtine marirea de salarii?

buna ziua tuturor,


suntem un colectiv de 4 persoane care lucram la o companie straina si care anul trecut ne a marit target ul cu 50% noi de fapt am depasit targetul impus anul trecut in speranta unor castiguri mai bune in acest an ,iar in acest an au facut din nou o marire a target ului de 50% si ne au anuntat ca au hotarat ca anul acesta nu este prevazuta nici o marire de salariu ci ar fi de acord sa ne dea un comision din ceea ce depasim peste target...( target ul e imens,in 4 persoane, iar depasirea daca o fi sa fie nu poate depasi 10%...)..in 4 persoane facem asadar in acest an minim 1 milion de euro .
slariile sunt desigur confidentiale si ca sa aiba succes garantat discuta cu fiecare in parte ,nicidecum cu toti odata , adica ,ne refuza doar intre 4 ochi..).
Intrucat suntem decisi sa nu mai acceptam situatia intrebam care ar fi cea mai buna metoda de urmat pentru a i reusi sa ni se respecte volumul si complexitatea muncii noastre (muncim cam 9 ore pe zi si este o munca de inalta calificare si care presupune cunostinte avansate de limbi straine,calculator si inginerie ) .
Noi ne gandim sa facem un document scris in numele tuturor.


astept raspuns si va multumesc !

Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
silvasilvae, utilizator
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 16:38, 23 Februarie 2011
E greu de fortat mana angajatorului in conditiile in care sunteti doar 4 angajati. Daca erati mai multi, si spre exemplu exista un contract colectiv de munca la nive de unitate aveati posibilitatea de a negocia cresteri salariale in cadrul negocierilor anuale. In situatia dumneavoastra insa, in masura in care sunteti greu de inlocuit, in sensul ca angajatorul nu ar mai obtine aceleasi rezultate cu alti angajati, nu prea aveti la dispozitie posibilitati de fortare a cresterii salariale. Negocieri puteti initia, dar individual, iar daca angajatorul nu este de acord cu propunerile dvs de majorare salariala nu aveti decat doua optiuni: acceptati sa continuati in conditiile angajatorului sau demisionati.
merci mult ,Emil !
atunci ma gandesc sa cerem sa fim retribuiti la comision din target...se pare ca noi am gresit -si s a mizat pe asta-cand am semnat CIM -ul ,nedandu ne seama ca nu e o activitate normala si constanta...si nu cumva atunci cand se munceste la target e musai sa ai o parte fixa si una variabila? ca la agentii de vanzari?

cu respect,
Bogdan
Nu e musai, e dupa cum se negociaza relatia angajat-angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu eu o intrebare in legatura cu oprirea din salariu nejustificata ... Bogdan2001 Bogdan2001 Am si eu eu o intrebare in legatura cu oprirea din salariu nejustificata Lucrez intr o firma de vanzari si am ca parte salariala fixa plus un target din ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Vladimir03 Vladimir03 Am o intrebare legat de urmatoarea speta: Sindicatul si Administratia negociaza noul CCM+cresteri salariale. La nivel de cresteri salariale se convine: - ... (vezi toată discuția)
Adaugarea de atributii suplimentare in fisa postului poate duce la marirea salariului? Diaconu Camelia Diaconu Camelia Prin schimbarea de la 01 august a organigramei persoana care avea atributii in monitorizarea bugetului a fost trecuta la alt compartiment cu alte atributii in ... (vezi toată discuția)