avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare art incetare pt somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare art incetare pt somaj

Am un angajat care a incetat cu 01.02 cu art 55. lit b (am operat Revisalul). Acum sefii s-au sucit si vor sa o bagam in somaj, cum sa fac:
1. ii pot anula decizia incetare si cu ce data ii pot face actul ad de trecere la ctr pe perioada determinata de 1 luna? sa respect si termenii declarare revisal...
2. daca ii fac un alt ctr de munca pe per determinata poate lua somajul, fiind descoperita 1 luna de zile? din al 2-lea ctr iese cu art de incetare, 1 luna intrerupere dar cu stagiu/vechime.
? astept urgent raspunsul
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 23 Februarie 2011
anulati decizia . presupunand ca sefii nu s-ar fi sucit si ar fi fost o eroare ce ati fi facut ?
as merge pe a 2-a varianta daca pot?
Prima, revisalul nu imi da posib sa reactivez ctr (anulez decizia) decat in baza hot judecatoresti, iar a doua probl nu stiu cat de legal e sa-i fac trecere din ctr nedeterm la ctr determ o luna de zile?
Astept parerea voastra.
Multumesc
Am vorbit a somaj, la juridic si se poate cu a doua varianta.
Anca
se poate oricum ,dar este corect fata de angajat ?
Se poate face corectie in REVISAL referitor la temeiul de drept al incetarii arportului de munca ... in loc de art.65 alin.1 s-a trecut din greseala art.55 lit.b C.mun. ... si in acest fel intra in somaj cu 01.02.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract determinat- probleme jax jax Lucrez cu ctr determinat din data de 01 oct ( perioada 1 luna) -31 oct.. Am 3 intrebari : 1. pt prelungire cum se procedeaza atat cu actul aditional cat si ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Cum trebuie sa procedez pentru un contract cu perioada determinata de 3 luni pe care trebuie sa-l prelungesc cu acelasi termen ... (vezi toată discuția)
Revisal dumilor dumilor Buna seara! Am urmatoarea situatie: administratora unei societati este angajata in firma ie ca si contabil. la un moment dat decide ca vrea sa-i fac decizie ... (vezi toată discuția)