avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal

Buna seara!
Am urmatoarea situatie:
administratora unei societati este angajata in firma ie ca si contabil.
la un moment dat decide ca vrea sa-i fac decizie de incetare pentru somaj.
se face decizia de incetare, dar dupa doua zile afla de la AJOFM ca nu va beneficia de somaj, si deci, vrea sa anulez incetarea contractului.
1.Se poate anula o incetare CIM?
2.Presupune amenda de la ITM aceasta anulare?

Multumesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:56, 3 Iulie 2012
1. O decizie de incetare a arportului de munca nu poate fi anulata decat de catre instanta de judecata, insa anagajtorul are posibilitatea de a revoca acea decizie.

2. Dupa emiterea deciziei de revocare , aceasta poate fi competata si transmisa in REVISAL.

3. Pana in prezent nu cunosc situatii in care ITM-ul a sanctionat contraventional un anagjator care a revocat o decizie de incetare a unui c.i.m. , completata si trsnmisa in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare decizie incetare cim anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema: a font inregistrat un cim pe perioada determinata 2 luni, cim a expirat in data de 31 iulie 2012 si ... (vezi toată discuția)
Angajarea aceluiasi salariat dupa incetare cu acordul partilor bvr bvr Buna ziua! Doresc sa va prezint o situatie ma rar intalnita, dar si sa va cer un sfat. Unul din salariatii firmei a depus ieri, 05.06.2014 cerere de ... (vezi toată discuția)
Probleme vizualizare cim incetat de catre ajofm gina2010 gina2010 Buna ziua, am incetat cim ul pe data de 02.03.2015 dupa preavizul legal de 20 de zile, cf art 75. al 1 si 65.1; am toate documentele eliberate de catre fostul ... (vezi toată discuția)