avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Job teapa la WEST UNION GROUP
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Job teapa la WEST UNION GROUP

Buna ziua

Pot spune ca am intrat intr-o mare belea fara sa vreau:sorry:. Povestea mea incepe in felul urmator:
Anul trecut prin luna septembrie am primit o oferta de job prin e-mail ceva de genul :
"Dear .................,

In reply to your e-mail as for the proposition of job vacancy please receive the following information.

We would like to propose you the Administrative job. We are open to employ a promising, reliable and strong-minded person to work on the long distance. Our company suggests 2500 USD wages and 4 per cent bonus payment for each successful achievement. The future employee should complete his/her 2 weeks training. The training is free of charge. In the process of training the trainee is paid percentage as soon as he finishes the task performance.

If you are interested in training, please fill in the form below.
You can visit our web-site www.westuniongroup.com for further information.
Please direct any additional question to our e-mail and our managers will be glad to contact you in the nearest time.

Best regards,
Martin Damyanov
West Union Group"

Tin sa precizez ca apelasem la mai multe joburi pe e-jobs si bestjobs si alte siteuri externe. Am completat un formular cerut de ei si le-am retrimis CV. Apoi am inceput sa fiu bombardat cu telefoane si sa imi prezinte compania lor, cat de puternica si ce ar presupune jobul meu. Adik treb sa primesc bani in cont si sa ii transfer prin Western Union unui client de-al lor. Am intrebat de unde privin banii si au zis ca sunt comisioane de consultanta de la alti clienti de-al lor. Cam la o saptamana au virat banii in cont si au inceput sa sune din ora in ora si au trimis si mail cu instructiunile privind plata, numele pers, etc. M-am conformat instructiunilor si au zis ca vor mai urma si alte transferuri si ca asta a fost o perioada de proba. Ideea e ca m-au convins tot timpul ca sunt o companie serioasa si ca vor organiza si un curs de training iar eu eram chiar pe punctul da a-mi da demisia de la actualul loc de munca. Am primit in cont suma de 4750 eur, din care mi-au spus sa retin un comision de 4% si plus de asta voi avea un salar lunar de 2500 de eur. Minunat mi-am zis#-o. Numai ca parca incepea sa devina cam suspicios, de ce au dat asa mult telefoane in acea zi si am trimis un mail la una din filialele din Germania sa intreb de aceasta persoana care mi-a trimis mailuri. NU am mai primit nici un raspuns. :O
Cam la o saptamana ma suna de la Banca sa ma duc sa discut cu ei despre un transfer. Ma-m dus si mi-au spus ca e un transfer facut dintr-o banca din Germania in contul meu ca pare sa aiba probleme pt banca din Germania a cerut banii inapoi. Am ramas mut. Atunci le-am zis povestea cu angajatul si atunci au zis ca cine stie o fi vre-o neintelegere care probabil se va rezolva. Am zis ca asa o fi.. si a trecut timpul. Pana saptamana trecuta.... cand ma trezesc la usa cu un agent principal de la DIICOT cu o citatie la Parchet in calitate de invinuit.:O
:O:O. Am cazut intr-o depresie nervoasa noroc de sotie si copil care m-au mai consolat sa imi revin. Am luat cu mine un avocat i-am explicat despre ce e vb si acum cu el la parchet. Doamna procuror mi-a spus despre ce e vb. adik: Partidul social din Germania a fost prejudiciat cu suma de 4750 eur prin intermediul unui virus informatic care a accesat contul bancar a partidului si apoi transferata in contul meu. Astfel s-a intocmit dosar de cercetare penala si sunt citat in calitate di invinuit pe 3 capete de acuzare :
- frauda, inclusiv frauda care aduce atingere intereselor financiare ale Comunităţilor Europene, în sensul Convenţiei privind protejarea intereselor financiare ale Comunităţilor Europene din 26 iulie 1995,
- criminalitatea informatică,
- spălarea produselor infracţiunii;
Procuroarea mi-a precizat ca acest caz este instrumentat de parchetul de Aachen, Germania iar ea vrea o decalratie din partea mea. Deja eram terminat, cu moralul la pamant si nu mai reuseam sa zic nik. Avocata a cerut sa ne prezentam intr-o alta zis sa ne gandim dak dam sau nu decalratie. Procuroarea a fost ingaduitoare si am revenit a doua zi cu o decalratie cu toata acesta poveste, la care am adaugat si corespondenta, copii dupa plata prin Western Union.
Momentan sunt la pasul asta al anchetei.
Precizez ca nu am avut niciodata probleme cu legea, lucrez intr-o institutie publica, nu am studii de specialitate in domeniul informatic si nici germana nu vorbesc. Va rog dati-mi sugestii cum sa ies din rahatul asta, sunt terminat si cu moralul la pamant:O
:((:((:((
Cam in cat timp dureaza pana mai primesc vesti de la dosar si daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
ContSters194762, utilizator
E foarte greu de crezut si de dovedit ca ati acceptat, fara a avea un contract sau un angajament, sa vehiculati bani care nu va apartin, ca participant (din eroare) la o frauda financiar-informatica internationala. Si mai ciudat este faptul ca banca a operat transferuri spre dvs. si de la dvs., fara a fi specificat obiectul (motivul) platii, din contul unui partid din Germania in contul dvs., si de aici, prin redirectionare, spre alte "tinte" (beneficiari).
Probabil ca nu sunteti singurul implicat si folosit in redirectionarea banilor. Dar ati putea fi unul dintre organizatorii retelei. Cu siguranta si acela a primit bani. De asta va cerceteaza, si probabil va dura.
Primul detaliu "necurat" era saltul de la "salariul" initial de 2500 USD la 2500 EUR. O mica diferenta de cotatie de cca. 40% in plus, brusc.. Nu?


Our company suggests 2500 USD wages and 4 per cent bonus payment for each successful achievement.


Am primit in cont suma de 4750 eur, din care mi-au spus sa retin un comision de 4% si plus de asta voi avea un salar lunar de 2500 de eur.

La urma urmelor si banca a beneficiat de comisioane, la fel ca si dvs. E cercetata si ea de DIICOT pentru complicitate la frauda sau este exclusiv responsabilitatea dvs. pentru achizitionarea de sisteme informatice bancare fraudabile?

Intreb asta pentru ca nu cred ca juristii nostrii sunt experti in electronica sau informatica. Politistii nici atat. Dar va cerceteaza pentru a descoperi reteaua, de la cine ati primit banii si cui i-ati transferat. E normal sa faca asta.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
ContSters184021, utilizator

Tocmai problema dvs este ca ati facut acte de transfer bancar,fara a fi angajat.



Normal ca nu a fost angajat si e foarte clar ca o luat tapa premeditata de anumite persoane. Vorbim de angajari si proceduri cand e clar ca buna ziua schema infractionalitatii si mai stim foarte sigur ca probele vorbesc. Invinuitul va trebui sa dea banii inapoi si vorba lui Soric :''case closed'' . Nu sunt indicii si probe care sa duca la un autor moral sau la o eventuala retea.
singurul beneficiu pe care l-am avut din toata nebunia asta a fost acel procent de 4% adica 190 de eur si acum un "minunat" dosar penal. Compania care ziceau ca fac angajarea au chiar si un site din cate vad chiar si acum functional www.westuniongroup.com si mi-au trimis un formular reprezentand mai mult un acord de colaborare in care au obtinut doate datele mele. Ei mi-au spus ca la inceput va fi o perioada de proba iar daca vor considera ca sunt potrivit pt acest job i-mi vor oferi un contract permanent in cadul companiei lor. NIci nu puteti crede cat de convingatori pot fi.... mentionez ca toate aceste detalii au fost facute si prin telefon dar si prin corespondenta electronic pe care am atajat-o la declaratie. Eu cred ca vor fi foarte multi roamni in situatia asta, vazusem la un moment dat ca aplicase pt acest job vre-o 4.000 de persoane. Nu cred ca numai eu am cazut de idiot in plasa lor.
Sincer, e nasoala faza si sunt convins ca asa sa intamplat insa trebuie sa fiti foarte convingator in fata procurorului.
Imi poate spune cineva..avocat sau chiar persoane care au auzit sau chiar au fost in situatia mea? Macar sa vad unde s-a putut ajunge....

Alte discuții în legătură

Achizitie catel din strainatate, posibila inselaciune cu asigurarea daria_ramona2006 daria_ramona2006 Buna seara , as avea o intrebare ; daca am vorbit prin email cu o persoana sa imi livreze gratis un catel si eu doar sa ii platesc suma de 50 ron ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in anglia destul de dubios Conrad Conrad Situatia este urmatoarea: Am aplicat online la un post disponibil la un hotel foarte respectat din Londra, mi sa transmis un chestionar l-am completat , dupa ... (vezi toată discuția)
Angajare administrator imobil cirstian florin cirstian florin Administratorul de imobil mai poate fi angajat cu conventiie civila? (vezi toată discuția)