Am o problema si desi am sunat la ANAF, doamna de la metodologie mi-a spus clar ca nu poate sa ma lamureasca in aceasta privinta. Am tva in 4424 din 2007 in suma de 15000 lei si la final de 2008, soldul imi ajunge la 45.000 lei. Deoarece patronul urma sa construiasca ceva si practic sa facturam si noi, nu s-a cerut rambursare, insa deocamdata nu face nimic si as vrea sa recuperez acesti bani. Eu is nelamurita daca am dreptul sa cer acesti bani in termen de 3 sau 5 ani de la exercitiul financiar incheiat, iar doamna de la finante la fel ca si mine nu stia exact.
Consider ca in termen de 5 ani (pe 3 ani s-ar incadra pe Codul Civil), cata vreme si Statul are prin Codul Fiscal acest termen de a-l solicita de la Dvs. pentru a evita prescrierea (asta daca nu cumva e vorba de frauda)...
Art. 135 cod de procedura fiscala Prescripţia dreptului de a cere compensarea sau restituirea
Dreptul contribuabililor de a cere compensarea sau restituirea creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la compensare sau restituire.
Recuperare taxa auto
tincuc
Am platit taxa auto in august 2008 pentru inmatriculare aprox 1000euro in lei la cursul respectiv 3600 , in cf. cu ORD. 50/2008, o pot recupera sau nu ma ... (vezi toată discuția)