avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Recuperare impozit platit in plus
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Recuperare impozit platit in plus

Buna ziua,
Incepand din anul 2007, am platit la primaria unde am domiciliul, impozit pe un teren care nu se afla pe teritoriul acstei primarii (terenul este intr-o parcela care apartine de comuna vecina). Acum in 2013 mi s-a spus sa fac o cerere de restituire sau compensare si va rog sa-mi spuneti pentru ce perioada am dreptul sa primesc banii inapoi. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 09:20, 19 Aprilie 2013
Conform art. 135 Cod procedură fiscală, dreptul contribuabililor de a cere compensarea sau restituirea creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere dreptul la compensare sau restituire.
Puteţi cere începând cu ceea ce aţi plătit necuvenit începând cu anul 2008, termenul la care am făcut referire anterior începe cu 1 ianuarie 2009 şi continuă 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Info taxa auto peterutz peterutz Masina cumparata din Romania,nou nouti,in 2008 de la RMB Am platit o taxa de 1700lei Am sansa sa-l plimesc inapoi? Multumesc Help Dupa Finante nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa inmatriculare vallentin vallentin Buna ziua, Vreau sa intreb si eu daca taxa de inmatriculare pe care am platit-o in iunie 2007 poate fi recuperata dand statul in judecata... Am auzit mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto aum300 aum300 Se poate recupera taxa auto(prima inmatriculare) achitata in data de 08.OCTOMBRIE 2008,daca da care ar fi modalitatile (vezi toată discuția)