avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare bibliotecar
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare bibliotecar

am implinit varsta de 58 ani,am o vechime de 37 ani in campul muncii,17 ani suplinitor in invatamant si 20 ca bibliotecar,cand pot iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:52, 24 Februarie 2011
Trebuia sa precizati sexul. Un barbat poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 65 de ani si de pensie anticipata partiala la 60 de ani.
Daca este vorba despre o femeie, reveniti cu data exacta a nasterii.
Daca sunteti nascuta in februarie 1953 si aveti un stagiu total de cotizare de 37 de ani,fara stagiu asimilat,indepliniti conditiile pentru pensie anticipata,fara penalizare.Limita de varsta la 59 ani si 4 luni(iunie 2012).
Va multumesc frumos!O zi bunaI
viorica scutaru a scris:
Sunt de sexul feminin,am 37 ani vechime si am implinit 58 de ani,as vrea sa ies la pensie anul acesta,va rog sa-mi spuneti daca se poate.Completare la intrebarea de ieri.Va multumesc.

Postez mesajul ca sa stim, totusi, ce intrebare a primit raspuns. Folositi butonul "raspunde", nu deschideti noi discutii.
Multumesc, o seara buna,

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ies la pensie tomozeiu iulian tomozeiu iulian data nasteri 1953 15 februarie30 de ani vechime grupa a 2-a (vezi toată discuția)
Pensie anticipata marius_lar marius_lar am 56 ani si 7 luni am 39 ani lucrati din care 28 ani in grupa II a, momentan sunt in somaj.Pot sa ies la pensie anticipata cu diminuare? (vezi toată discuția)
Pensie in functie de grupe de munca. allecs allecs Sunt la pensie anticipata, am lucrat 30 de ani intr-o interprindere de gradul 2, si nu am beneficiat de acest drept.Daca obtin acest grad prin hotarare ... (vezi toată discuția)