avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DATI-MI O IDEE CU PRIVIRE LA :
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DATI-MI O IDEE CU PRIVIRE LA :

Mama si tata au divortat+partaj in aprilie 2009. In partaj este mentionat ca mama ramane cu apartamentul ( si mama si tata au fost proprietari) si bunurile(o alta parte plus din bunuri + o suma de bani i-a fost data tatalui insa nu s-a mentionat in tranzactia din timpul partajului). Tata imprumutase o suma de bani fara stirea mami si a garantat cu apartamentul intr-un inscris sub semnatura privata. Mama la mom respectiv era plecata in Italia, si asta a si fost motivul ptr care au divortat. Vreau sa va mai spun ca din 1997 cand tata a suferit un accident de munca, in urma caruia a ramas dor cu o pensie, mama devenind intretinator de familie s-a ocupat de intretinerea si administrarea casei, de achizitionarea de bunuri si de cresterea mea si a surorii mele.
Mentionez ca in martie 2009 tata a fost chemat in judecata ptr returnarea sumei imprumutatea, reclamantul solicitatnd si sechestru asiguratoir asupra imobilului. In iunie 2009 , mama a fost introdusa in dosar. Intr-un sfrasit s-a terminat judecata si tata a fost obligat la plata sumei, capatul de cerere privind sechestrul asigurator a fost respins iar in leg cu mama s-a considerat ca are calitate procesuala pasiva.
In prezent reclamantul a atacat sentinta de partaj prin care mama a ramas in proprietatea imobilului. Mama si-a delegat avocat. Insa tata nu-si permite momentan sa plateasca unul si are nevoie de o intampinare. Pe ce articole de lege ar trebui sa mearga in intocmirea intampinarii??? (avand in vedere ca are pensie asupra careia se poate pune oprire + facturi a achizitionarii de bunuri dupa partaj in val de 6000 lei - mentionez de asemenea ca reclamantul a sustinut in intampinare ca tata este insolvabil si ca ni-l poate executa silit - de fapt, legal reclamantul nu a deschis proces de executare silita. ASTEP RASP URGENT
Cel mai recent răspuns: mihaela_mimi_ro , utilizator 15:53, 23 Februarie 2011
Creditorul se poate indrepta pentru executare impotriva bunurilor personale ale debitorului sau,astfel ca tatal avand o pensie si bunuri mobile precum si un drept de creanta (sulta)de la apartament ) acestea se pot executa de catre creditor, fara sa se desfiinteze partajul. Intampinarea art. 115 cod pr.civila.
Mult ptr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut banca remusbucur87 remusbucur87 Buna ziua. Am urmatoarea problema: tatal meu a luat un credit din banca pe care nu o sa reuseasca sa il plateasca. El are mai multe proprietati pe care o sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil- contract de credit fara garantie imobiliara catapa catapa Buna ziua, Vin rugamintea daca se poate sa primesc un raspuns cat mai curand posibil. Am contractat un credit in urma cu 4 ani si am garantat cu ... (vezi toată discuția)
Executare codebitor Octavia N Octavia N Buna ziua ...Vreau din tot sufletul sa ma sfatuiti ce este de facut in urmatorul caz.. In 2008 mama mea aluat un imprumut bancar ..iar in contractul de credit ... (vezi toată discuția)