avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imprumut banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imprumut banca

Buna ziua.
Am urmatoarea problema: tatal meu a luat un credit din banca pe care nu o sa reuseasca sa il plateasca. El are mai multe proprietati pe care o sa le execute banca. Printre acestea se numara un apartament in Bucuresti care este pe numele mamei si al tatalui. Ei sunt divortati dar nu au facut partajul, sau inteles intre ei cine ce ia.
Daca banca o sa execute proprietatile poate sa ia apartamentul? Desi este si pe numele mamei si ea nu are legatura cu creditul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: remusbucur87 , utilizator 10:38, 30 August 2011
Atata timp cat nu s-a facut partajul in mod "oficial", acele intelegeri nu sunt luate in calcul de catre altii, deci nici de catre executorii judecatoresti.
Daca s-au inteles parintii dvs cum sa imparta bunurile, inseamna ca au facut un partaj voluntar. Daca acel credit este luat in timpul casatoriei, se vor putea urmari silit si bunurile mamei. Executarea silita se poate desfasura sub mai multe forme: poprire, executare mobiliara si imobiliara. Banca va putea recurge la oricare din aceste modalitati, si intr-adevar si imobilele pot fi executate silit. Cel mai bine ar fi ca parintii dvs, in urma partajului sa se intabuleze in CF fiecare pe imobilul sau asa cum s-au inteles, si in acest fel banca se va indrepta impotriva bunurilor debitorului - tatal dvs. Problema se va pune daca nu cumva si mama dvs va fi considerata codebitor, daca acel imprumut a fost luat in timpul casatoriei. Daca nu a fost luat in timpul casatoriei, singurul debitor va fi tatal dvs.
Creditul nu a fost luat in timpul casatoriei si mama nu are legatura cu el, ca urmare banca nu poate executa apartamentul care este pe numele ambilor parinti?
Banca poate cere partajarea acelui apartament, atribuirea lui catre tata cu obligatia platii unei sulte catre mama.
ok! multumesc pentru informatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot debitor - executarea silita a bunurilor din locuinta sotiei ( bun propriu) Andra24 Andra24 Buna ziua Tatal meu este coplatitor la creditul meu ipotecar , nu mai putem plati si vom fi executati silit . Mama detine un apartament bun propriu ca ... (vezi toată discuția)
Am o datorie la banca ceciliac ceciliac am la o banca o datorie de 5000 euro luati cand inca mai aveam un loc de munca. Cand am ramas fara serviciu, am facut o restructurare, apoi a doua...dar din ... (vezi toată discuția)
Exexutare silita lauraavarvarei lauraavarvarei buna seara, As avea și eu o intrebare, privind urmatoare problema: tatal meu a luat un imprumut de la o banca acum cativa ani. Între timp, parinti ... (vezi toată discuția)