Buna ziua.
Am urmatoarea problema: tatal meu a luat un credit din banca pe care nu o sa reuseasca sa il plateasca. El are mai multe proprietati pe care o sa le execute banca. Printre acestea se numara un apartament in Bucuresti care este pe numele mamei si al tatalui. Ei sunt divortati dar nu au facut partajul, sau inteles intre ei cine ce ia.
Daca banca o sa execute proprietatile poate sa ia apartamentul? Desi este si pe numele mamei si ea nu are legatura cu creditul?
Multumesc.
Atata timp cat nu s-a facut partajul in mod "oficial", acele intelegeri nu sunt luate in calcul de catre altii, deci nici de catre executorii judecatoresti.
Daca s-au inteles parintii dvs cum sa imparta bunurile, inseamna ca au facut un partaj voluntar. Daca acel credit este luat in timpul casatoriei, se vor putea urmari silit si bunurile mamei. Executarea silita se poate desfasura sub mai multe forme: poprire, executare mobiliara si imobiliara. Banca va putea recurge la oricare din aceste modalitati, si intr-adevar si imobilele pot fi executate silit. Cel mai bine ar fi ca parintii dvs, in urma partajului sa se intabuleze in CF fiecare pe imobilul sau asa cum s-au inteles, si in acest fel banca se va indrepta impotriva bunurilor debitorului - tatal dvs. Problema se va pune daca nu cumva si mama dvs va fi considerata codebitor, daca acel imprumut a fost luat in timpul casatoriei. Daca nu a fost luat in timpul casatoriei, singurul debitor va fi tatal dvs.
Creditul nu a fost luat in timpul casatoriei si mama nu are legatura cu el, ca urmare banca nu poate executa apartamentul care este pe numele ambilor parinti?