avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sot debitor - executarea silita a bunurilor din ...
Discuție deschisă în Executare silită

Sot debitor - executarea silita a bunurilor din locuinta sotiei ( bun propriu)

Buna ziua
Tatal meu este coplatitor la creditul meu ipotecar , nu mai putem plati si vom fi executati silit .
Mama detine un apartament bun propriu ca mostenire iar tatal meu locuieste in acel apartament . Stiu ca apartamentul nu poate fi executat silit insa nelamurirea noastra este cum se procedeaza cu executarea silita a bunurilor aflate in locuinta mamei , avand in vedere ca sunt casatoriti . Apartamentul a fost amenajat modern din banii surorii mele care momentan locuieste in strainatate dar in acealasi timp are buletinul la acea adresa . . In apartament locuieste si fiul nostru minor , sunt doua camere , in ambele cate un pat si mobilier , in fiecare cate un tv . Mama este foarte speriata ca ii vor lua din bunuri .
Am rugamintea daca stiti cum se procedeaza in aceste cazuri , cum pot fi sechestrate bunurile daca nu exista chitante
Mentionez faptul ca mama este pensionara iar tatal meu nu are nici un venit de mai bine de 6 ani , nici macar pensie si este bolnav cu inima mai mult prin spitale . Regret amarnic ca i-am cerut ajutorul sa semneze pt acest credit ipotecar si nu stiu cum as putea sa ii ajut pentru a avea un trai normal in continuare.

Mai am rugamintea sa-mi spuneti daca executorul poate intra in locuinta mamei fara hotarare judecatoreasca , avand in vedere ca imobilul nu este ipotecat si mama nu are legatura cu creditul nostru . Poate sa refuze intrarea acestui executor in apartament?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 21:11, 29 Ianuarie 2014
Daca creditul luat de dvs. este ipotecar, creditoarea-in speta banca- nu are treaba cu bunurile din casa mamei, atata timp cat poate sa scoata la licitatie publica apartamentul ipotecat ptr care s-a luat credit! Doar daca banii obtiunuti din vanzarea imobilului respectiv nu sunt suficienti, se trece la executarea celorlalte bunuri (in speta cele mobile), dar, avand in vedere ca bunurile sunt luate de tatal dvs. in timpul casatoriei cu mama dvs., acestea sunt bunuri comune, asa incat creditorii trebuie intai sa ceara intai partajul in timpul casatoriei a bunurilor respective, si sa execute, ulterior, doar bunurile ce i-ar reveni tatalui din partaj! Asadar........ este destul de complicat si pentru creditori!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita maque maque Buna seara, Am rugamintea de a ma sfatui in urmatoarea speta: Detin impreuna cu sotia un apartament care este ipotecat la banca. Eu sunt executat silit ... (vezi toată discuția)
Imprumut banca remusbucur87 remusbucur87 Buna ziua. Am urmatoarea problema: tatal meu a luat un credit din banca pe care nu o sa reuseasca sa il plateasca. El are mai multe proprietati pe care o sa ... (vezi toată discuția)
Dvort/credit ipotecar ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Am urmatoarea situatie : mama mea si eu am facut un credit ipotecar pentru locuinta in care eu am domiciliul si de asemenea locuiesc impreuna cu ... (vezi toată discuția)