avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara,

Am rugamintea de a ma sfatui in urmatoarea speta:
Detin impreuna cu sotia un apartament care este ipotecat la banca.
Eu sunt executat silit urmare a unui contract de fidejisiune. Am nevoie sa stiu in ce mod poate fi afectat apartamentul si bunurile din el, avand in vedere ipoteca care este pe inca 20 ani.
Executorul a efectuat un inventar al bunurilor din apartament, dar pot fi acestea executate, avand in vedere ca sunt bunuri comune? In plus la aceeasi adresa locuieste si mama mea.
Executorul nu a efectuat poprirea conturilor si nici a salariul, indreptandu-se exclusiv catre apartament si bunuri.

Ma puteti ajuta, va rog cu un sfat? Ce e de facut pentru a nu-mi executa casa si bunurile?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:36, 22 Iulie 2013
Ar trebui formulata o contestatie la executare prin care sa dovedeasca ca sunt bunuri comune si nu pot fi executate de creditorii unuia dintre soti. In calitatea dvs de fidejusor rasp cu bunurile proprii, cu venituri.

Ce scrie in contractul semnat cu banca: ati renuntat la beneficiul de discutiune?
Contractul de fidejisiune este cu un creditor al firmei mele, nu are legatura cu banca. La banca ratele sunt achitate la zi.
CIne ar trebui sa faca contestatia la executare, eu sau sotia? Exista un termen pentru aceasta?

Multumesc.
Termenul pentru formularea contestatiei este de 15 zile de la primirea somatiei. Daca se va admite, vor cere partajul bunurilor comune, si le vor executa dupa partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Garantul ipotecar raspunde cu bunurile sale? Nicoleta Popescu Nicoleta Popescu Buna ziua am girat casa pentru firma fratelui meu firma a dat faliment,am fost contctact de catre banca in vedere solutionarii ceditului respectiv si m-au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in anul 2023 am contractat 3 credite de la bcr pe ... Nanny Nanny Buna ziua, in anul 2023 am contractat 3 credite de la BCR pe firma iar eu in calitate de administrator si sotia in calitate de fidejusor am semnat contractele ... (vezi toată discuția)