avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile minorului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile minorului

Un minor poate sa-si paraseasca domiciliul? Parintii pot sa-l ia cu forta acasa? Minorul avand 17 ani. Isi poate alege un alt tutore legal? Exista vreo cale prin care parintii sa nu mai aiba niciun drept asupra lui?
Cel mai recent răspuns: Av. Emil-Mihail Tatu , Avocat 16:55, 23 Februarie 2011
Inainte sa luati masuri drastice, v-as sfatui ca mai intai sa va adresati Directiei Judetene pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului din judetul in care locuiti si sa expuneti toate problemele pe care le intampinati in relatia cu parintii. De obicei in astfel de institutii sunt persoane specializate in domeniu si care va pot indruma si ajuta. Se poate ajunge chiar si la decaderea din drepturile parintesti. Daca in relatia cu parintii sunteti supusa violentei, de orice fel, adresati-va eventual si politiei ori de cate ori se intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi Mada3108 Mada3108 Bună ziua. In aprilie 2021 am lăsat copiii la tatal lor pt ca am plecat la munca in străinătate, cu contract. Avem custodie comuna iar copiii au domiciliul ... (vezi toată discuția)
Caut avocat specializat in dr. familiei- iasi Georgiana_Arnautu Georgiana_Arnautu Buna ziua, Va rog sa imi recomandati un avocat din Iasi, specializat sau cu expertiza in cazuri de schimbare domiciliu minor, in strainatate sau decadere ... (vezi toată discuția)