avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa plec de acasa!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa plec de acasa!

Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore?
Daca ai probleme mai intai adreseaza-te autoritatii tutelare ,pentru ca daca pleci de acasa poti fii internata intr-un centru de minori si nu stiu daca iti place.Daca ai probleme, care sa fie demonstrate, te adresezi autoritatii tutelare care te va putea incredinta prin plasament unei bunici, matusi sau altei rude care ar fii de acord sa te ia.Nu pleca de acasa pana nu te adresezi de exemplu psihologului de la institutia de invatamant unde presupun ca esti eleva.Cere un sfat dirigintei si nu lua o decizie pe care sa o regreti mai tarziu.
adelina2008 a scris:

Am 17 ani. Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore?

Care ar fi motivul pentru care vrei sa pleci de acasa?
Decriptand informatiile furnizate laconic, incerc sa traduc:

adelina2008 a scris:

Am 17 ani. Mai aveti un an pana la majorat si exista un motiv conflictual grav si insuportabil.
Parintii ma pot lua inapoi la ei acasa? Nu locuiti cu parinii?[i]Sunteti adoptata?
Exista vreo cale prin care imi pot alege alt tutore? Aveti deja unul diferit de parinti?
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Adelina, sa presupunem ca ai deja 18 ani (eu ma indoiesc ca ai 17 !) si deci ca poti pleca fara sa ai acordul parintilor. Intreaba-te si raspunde-ti cu sinceritate daca vei reusi sa infrunti de una singura si fara riscuri, viata?
Adica, ai putea sa lucrezi si sa castigi atat cat sa-ti asiguri o casa (chirie), masa si hainele pe care pana acum ti le asigurau pana acum parintii, bunicii sau tutorii, fara alt efort din partea ta decat acela de a invata/ de a merge cu oaresce regularitate la scoala!
Sunt profesor si, ca diriginte, m-am intalnit, pana la cei 60 ani, cu asemenea cazuri, si sunt fericit sa pot spune ca le-am rezolvat cu bine!
Si inca ceva Adelina : aceasta este varsta optima pentru a invata si finaliza liceul si daca faci greseala sa opresti motoarele, vei plana un timp, dar in final vei pica ! Ai te rog grija pe ce teren pici ! Daca este mai stancos, nicio sansa !!!
Daca este vorba de violenta intensiva si nu ma refer la o palma .... pentru ca asa te inveti sa nu te droghezi sau cine stie ce apeleaza de urgenta autoritatile .
Dar nu iti recomand deloc .
Eu zic ca asta este o copilarie . Iar daca vrei sa pleci de acasa ? Iar eu sunt parinti naturali . Atunci gasesteti un job....bine platit :)) ca ai multe de infruntat .

Chirie + Intretinere + Curent + Mancare + O haina doua .

Succes in a luat decizia potrivita .

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa! ContSters295418 ContSters295418 Buna!Am 17 ani si vreau sa plec de acasa.Nu ma mai inteleg deloc cu parintii si vreau sa plec la iubitul meu care este major.Nu as vrea sa pateasca nimic el ... (vezi toată discuția)
Am 17 ani marianamary97 marianamary97 buna ziua am 17 ani si mai am 9 luni si fac 18 ani. eu nu am tata traiesc de cand eram mica cu mama si bunica. am un iubitt mai mare cu 6 ani decat mine. ... (vezi toată discuția)
O problema ContSters101087 ContSters101087 daca parintii mei si-au luat mana de pe mine,s eu sunt inca minora si traiesc pe strazi nu pot pleca intr-o alta tara????????????????????????????daca pe ... (vezi toată discuția)