avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contract imprumut o suma de bani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contract imprumut o suma de bani

Buna ziua,

Am si eu nevoie de un sfat:

Un prieten, mai bine zis un prieten cu probleme in a-si plati datoriile, m-a rugat sa-l imprumut cu o suma de bani, mai exact 500 EURO spunandu-mi ca e dispus sa faca contract ca mi-i inapoiaza in termen de 30 zile, dar ca imi da ca si gaj masina ( se refera ca imi da toate actele etc) si in caz ca nu imi da banii la data stabilita sa ii pot lua masina.

Eu sunt tentat de oferta doar ca vreau sa stiu cat de legal este acest lucru si cum ar trebui facut, deoarece in cazul neprimirii banilor sa ii pot lua masina atunci fara nicio speta, fara sa trebuiasca sa il dau in judecata si sa vin cu executor. Eu ma gandisem la un act de vanzare cumparare care sa aiba ca data de vanzare o zi din viitor si sa cuprinda un articol ca acesta devine nul in cazul primirii sumei de 500EUR inainte de data intrarii in vigoare a contractului.

Eu ma astept ca banii sa nu ii mai vad si de aceea va intreb, cum pot intra in posesia masinii si mai ales unde trebuie sa ma duc si cu ce documente, eventual ce pret ar costa acest contract.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:31, 23 Februarie 2011
V-as recomanda sa mergeti sa consultati un avocat pentru a intelege toate aspectele de drept incidente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gaj fara deposedare igor_drangoi igor_drangoi Prin ce actiune si pe ce norma juridca as putea obtine bunul care a fost gajat fara deposedare, eu fiind creditorul? am imprumutat o persoana, acesta din urma ... (vezi toată discuția)
Propunere ciudată din partea notarului: împrumut garantat cu un teren pe care vreau să cumpăr, dar care n-are actele în ordine. ce părere aveți? tqgmc tqgmc Buna Ziua, Vreau sa cumpar un teren care este partial Intravilan/extravilan dar proprietarii nu au bani sa isi faca actele in ordine ( schita cadastrala, ... (vezi toată discuția)
Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)