avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale diriginte de santier
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

diriginte de santier

Stie cineva in ce lege se mentioneaza ca beneficiarul unei constructii este obligat sa aiba un diriginte de santier? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: danatmr9 , utilizator 11:36, 9 Octombrie 2013
ART. 13 din LEGEA Nr. 10 din 18 ianuarie 1995
privind calitatea în construcţii:

Verificarea proiectelor pentru execuţia construcţiilor, în ceea ce priveşte respectarea reglementărilor tehnice referitoare la cerinţele esenţiale, se va face numai de către specialişti verificatori de proiecte atestaţi, alţii decât specialiştii elaboratori ai proiectelor.
Se interzice aplicarea proiectelor şi a detaliilor de execuţie neverificate în condiţiile alineatului precedent.
Verificarea calităţii execuţiei construcţiilor este obligatorie şi se efectuează de către investitori prin diriginţi de specialitate sau prin agenţi economici de consultanţă specializaţi.
Expertizele tehnice ale proiectelor şi construcţiilor se efectuează numai de către experţi tehnici atestaţi.
Nu este neaparat nevoie angajarea unui diriginte de santier full time. Puteti opta pentru un contract cu o firma de consultanta in acest domeniu sau un contract de munca cu timp redus, astfel incat dirigintele de santier sa vina periodic sa verifice calitatea constructiilor la anumite termene si momente ale construirii si de asemenea semneze documentele care revin in sarcina sa. Dirigintele de santier trebuie sa fie autorizat de ISC - inspectoratul de stat in constructii.
Totusi, daca nu angajatiun diriginte de santier full time, este foarte important sa aveti o persoana de incredere prezenta tot timpul pe santier, care sa urmareasca pas cu pas ce face constructorul.

Benefit Consult
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Mai 2008
Benefit Consult, Consilier juridic
As dori sa stiu daca dirigintele de santier poate sa vina din partea firmei care face constructia (am apelat la fonduri europene si acolo nu se mentioneaza nimic de genul asta). Sau in cazul in care este angajat al unei societati eu cum fac licitatia pentru dirigintele de santier...pt firma in care este el angajat sau cum procedez?
La licitatia pt achizitionarea serviciilor de dirigentie de santier (puteti pune cod CPV 71520000-9 - Servicii de supraveghere a lucrarilor (Rev.2)) poate participa firma la care este angajat dirigintele de santier precum si dirigintele de santier ca persoana fizica autorizata, daca indeplineste conditiile prevazute in documentatia de atribuire.
Readuc in discutie acest subiect intrucat vreau sa aflu cum este platit un diriginte de santier.
Auzisem intr-o discutie ca este platit cu un procent din devizul lucrarii, dar nu mai stiu procentul.
Iar a doua problema este : in cazul in care nu se cunoaste valoarea lucrarii care se executa intrucat este vorba despre o lucrare mai mare, care se executa in mai multi ani, iar eu ca autoritate contractanta inchei un contract de consultanta juridica in care sa fie inclusa si atributia de diriginte de santier, contractul este incheiat pe o perioada de 2 ani sa zicem, cum calculez eu suma pt dirigintia de santier?
va multumesc

Alte discuții în legătură

Poate dirigintele de santier sa fie angajatul beneficiarului? AlexandraMacuc AlexandraMacuc Lucrez la o companie care desfasoara ample lucrari de investitie in calitate de BENEFICIAR, bineinteles cu firme autorizate de constructii. Datorita volumului ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri! Hercule36 Hercule36 Va rog, daca puteti sa ma ajutati in cateva probleme: - cine poate fi diriginte de santier? (e o persoana autorizata sau pur si simplu se numeste printr-o ... (vezi toată discuția)
Securitatea muncii Ordu Ordu Ce responsabilități ii revin dirigintelui de șantier cu privirea securității muncii pe santier (vezi toată discuția)