avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carnet de munca

Buna ziua,
Daca un angajator nu vrea sa-ti elibereze carnetul de munca dupa 3 ani de la plecarea angajatului din firma,pretinzind o suma de bani ,motivand faptul ca el a platit contributiile la stat inca 1 an de la plecarea angajatului,cum poate angajatul sa-si recupereze carnetul de munca in acest moment?Ce masuri poate lua in privinta angajatorului care cred ca face un abuz,nu la rugat nimeni sa plateasca inca un an ,conform legii nu trebuia sa inchida cartea si atat?Angajatul isi poate ridica carnetul de munca de la ITM, incepand cu data de 01.01.2011?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: maryyyana , utilizator 19:16, 23 Februarie 2011
Carnetul dvs de munca unde se afla in prezent ?
La ITM.
Daca se afla la ITM, atunci mergeti la inspectorul la care este arondat fostul angajator si solicitati eliberarea carnetului de munca
Va multumesc,o seara buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca dragos4321 dragos4321 am incheiat colaborarea cu o firma in urma semnarii demisiei dar acestia nu vor sa mio dea pe motiv ca au niste creante derecuperat de la mine..tin sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare carnet de munca tiuta tiuta BUNA ZIUA.VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT.EU SUNT DIN PITESTI SI,PENTRU O PERIOADA SCURTA DE TIMP,M-AM ANGAJAT LA O FIRMA CARE ARE SEDIUL IN BUCURESTI.MI-AM ... (vezi toată discuția)
Termen restituire carte de munca carmenccc carmenccc buna ziua, va rog sa imi spuneti care este termenul legal pentru restituirea cartii de munca. mentionez ca mi-a incetat contractul de munca in data de 15 ... (vezi toată discuția)