avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare carnet de munca

BUNA ZIUA.VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT.EU SUNT DIN PITESTI SI,PENTRU O PERIOADA SCURTA DE TIMP,M-AM ANGAJAT LA O FIRMA CARE ARE SEDIUL IN BUCURESTI.MI-AM DEPUS DEMISIA PE 08.12.2010 SI DE ATUNCI SUN MEREU PENTRU A-MI RECUPERA CARNETUL DE MUNCA.DE FIECARE DATA PRIMESC ACELASI RASPUNS,CA NU A SOSIT DE LA ITM,SA MAI ASTEPT SI CA ORICUM NU-MI MAI FOLOSESTE LA NIMIC.SUNT DOUA LUNI SI MA GANDESC CA TREBUIA SA MI-L DEA PANA ACUM.VA ROG SA-MI SPUNETI CUM SA PROCEDEZ SA-L RECUPEREZ SAU DACA CHIAR NU-MI MAI ESTE NECESAR SI DACA VECHIMEA MEA EXISTA IN BAZA DE DATE?
MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:59, 28 Ianuarie 2011
Chiar daca aceste carnete de munca vor fi inlocuite cu evidente electronice, sfatul meu este sa faceti toate demersurile sa intrati in posesia carnetului de munca. Daca unitatea la care ati lucrat nu va restituie carnetul de munca faceti plangere la ITM si in acelasi timp solicitati unitatii, printr-o adresa scrisa, sa va restituie carnetul intr-un termen de......zile de la primirea adresei. Daca nici asa nu intrati in posesia carnetului , mergeti in instanta pe obligatia de a face si solicitati sa va plateasca unitatea toate cheltuielile ocazionate de proces si eventual despagubiri pt intarzierea in restituirea cartii de munca ( daca ati avut vre-un prejudiciu).

av. Bostina Elena
Va sugerez sa faci o sesizare la inspectia muncii cu privire la refuzul angajatorului de a va elibera carnetul de munca.
Acest lucru sa il faceti cat mai curand, in conditiile in care dupa 8.12.2010 aveti raporturi de munca cu un alt angajator, acesta din urma trebuind sa va inchida carnetul de munca conform legislatiei actuale.
In carnetul de munca nu se vor mai face inscrieri incepand cu 01.01.2011.
Succes!
Cartile de munca nu se mai folosesc incepand cu 01.01.2011.Poate dura procedura de recuperare ceva mai mult,deoarece au fost multe modificari organizatorice la ITM in aceasta perioada,iar procedurile de recuperare a cartilor de munca sunt destul de groaie.
ITM are obligatia ca pana la data de 30.06.2011 sa elibereze toate carnetele de munca catre angajatori ,acestia urmand ca dupa aceasta data sa le inmaneze angajatilor.
Vechimea in munca dupa data de 01.01.2011 nu se mai probeaza cu carnetul de munca.
Contractele de munca incheiate dupa aceasta data se vor intregistra in registrul electronic REVISAL.
Inainte de a face plangere sunati la ITm pentru a verifica daca carnetul dv. de munca se afla acolo, pentru ca este foarte probabil ca angajatorul sa nu va minta.
tiuta a scris:

BUNA ZIUA.VA ROG SA MA AJUTATI CU UN SFAT.EU SUNT DIN PITESTI SI,PENTRU O PERIOADA SCURTA DE TIMP,M-AM ANGAJAT LA O FIRMA CARE ARE SEDIUL IN BUCURESTI.MI-AM DEPUS DEMISIA PE 08.12.2010 SI DE ATUNCI SUN MEREU PENTRU A-MI RECUPERA CARNETUL DE MUNCA.DE FIECARE DATA PRIMESC ACELASI RASPUNS,CA NU A SOSIT DE LA ITM,SA MAI ASTEPT SI CA ORICUM NU-MI MAI FOLOSESTE LA NIMIC.SUNT DOUA LUNI SI MA GANDESC CA TREBUIA SA MI-L DEA PANA ACUM.VA ROG SA-MI SPUNETI CUM SA PROCEDEZ SA-L RECUPEREZ SAU DACA CHIAR NU-MI MAI ESTE NECESAR SI DACA VECHIMEA MEA EXISTA IN BAZA DE DATE?
MULTUMESC.

1. Incercati sa luati legatura cu inspectorul ITM la care este arondat fostul angajator si sa vedeti care este situatia carnetului dvs de munca ... posibil sa fie trimis la scanat la Casa de pensii.

2. Sesizare catre ITM o puteti depune si online
e-mail: itmbucuresti@itmbucuresti.ro

3. Despre ce firma este vorba? ... poate va ajutam in legatura cu inspectorul ITM si programul acestuia la birou.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, cartea de munca mi a fost blocata timp de mai multi ... fictiv70@yahoo.com fictiv70@yahoo.com Buna ziua, cartea de munca mi a fost blocata timp de mai multi ani, de catre angajator care a refuzat sa mi o restituie astfel fiind nevoit sa lucrez cu ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca hogye lavinia hogye lavinia Si daca angajatorul le predeaza nescanate angajatiilor, ce repercursiuni poate avea asupra angajatului? (vezi toată discuția)
Carte de munca todea daniel todea daniel Buna seara.....In luna octombrie,mi-am ridicat cartea de munca de la itm-cluj.Pe coperta ei este stampilat:scanat si arhivat conform h.g.......din ... (vezi toată discuția)