avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii carnet de munca
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

carnet de munca

Si daca angajatorul le predeaza nescanate angajatiilor, ce repercursiuni poate avea asupra angajatului?
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
hogye lavinia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 28 Iunie 2011
Obligatia legala a angajjatorilor era de predare a carnetelor de munca, pentru a fi scanate, catre Casele de Pensii ori ITM, urmind ca ultima dintre aceste institutii sa le restituie angajatorilor, pana la data de 30.06.2011, cartile de munca, spre a fi restituite, mai departe angajatilor. Pedeapsa pentru nepredarea in vederea scanarii, era pentru persoanele juridice amenda de la 500 la 1500 de lei.
SI DACA ANGAJATORUL PREDA ANGAJATIILOR CARNETELE NESCANATE, CE REPERCURSIUNI POATE AVEA ASUPRA ANGAJATULUI?
Nu poate avea nicio repercursiune ... nu se pierde vechimea in munca inscrisa in carnetul de munca , asa cum s-a zvonit .
Singura problema va fi a functionarului care va calcula stagiul de cotizare la pensie intrucat va trebui sa introduca toate datele , in loc sa introduca datele de dupa data scanarii ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca nescanata nu este acceptata de noul angajator Espe Espe Buna ziua! Cartea mea de munca nu a fost scanata pana la data de 30.11.2010 desi a fost tinuta de ITM si ar fi trebuit sa trimita la scanat toate cartile de ... (vezi toată discuția)
Scanare carte de munca liapetcu liapetcu De la inceputul lunii februarie am un alt job si nu stiu cum se procedeaza cu caretea de munca.Actualul angajator imi spune ca intra in obligatia fostului ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca necompletat madellaine madellaine Buna ziua. Am preluat de curand contabilitatea unei societati cu un salariat. Carnetul de munca al acestuia a fost tinut la societate din 2007.Toate actele ... (vezi toată discuția)