Buna ziua,
Am lucrat in sistemul financiar-bancar , o societate cu sediul in Bucuresti , incepand din 08.04.1991.
La inceputul lunii iunie am solicitat acordul partilor pentru plecare ,incepand cu 01.07.2014.
Intrucat nu am primit documentele personale ,am contactat telefonic angajatorul- atat la nivel local cat si central ,si mi s-a spus ca voi primi adeverinta pe 04.08.2014 si restul documentelor (carte de munca,etc)pe 15,08.2014 intrucat nu au fost scanate pana acum.
Dupa cum stiu,conform HG 500/2011 cartile de munca ar fi trebuit scanate pana la 30.06 2011 si restituite angajatorilor si implicit angajatilor - macar de-ar fi fost in regula la angajator, nu ar fi fost o problema transmiterea .
Astfel,incepand cu 01.07 2014 si pana la primirea documentelor- cand se va intampla acest lucru - nu sunt platita , nu pot beneficia de control medical,internare in spital,angajare in munca,contributie la pensii,etc.( am o vechime totala in munca de aproape 32 ani).
Va rog sa-mi spuneti ce pot face in acest caz.
Din cate cunosc, Casa de Pensii a mun.Bucuresti spune ca nu mai sunt carnete de munca la scanat.
Nu exista niciun termen de 30.06.2011 pentru scanat.
Potrivit art.279 C.mun.:
...
(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predare-primire.
(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3), in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse.
...
Cand ati depus solicitarea pentru eliberarea documentelor ?
Carte de munca
Bibica 2008
Buna ziua! Primul loc de munca l-am avut incepand cu luna septembrie 2003 si a durat pana in martie 2011 cand am intrat in somaj.In momentul intrarii in ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca
carmenradu
sant plecata din tara, dar cartea mea de munca a ramas in fabrica unde am lucrat in tara. vreau sa stiu daca fabrica este obligata sa-mi scaneze carea de ... (vezi toată discuția)