avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reconstituire vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reconstituire vechime in munca

Buna ziua,dupa ce ultimul angajator mi-a pierdut cartea de munca , am reusit sa recuperez de la Societatile unde am fost angajat parte din vechimea in munca.Cum am verificat acum doi ani (la casa de pensii ,cred ca asa ii spune) cum nu au avut cartea mea de munca (pierduta acum8-10 ani in urma) nu au avut ce scaneriza si figurez cu 0 ani vechime.
Rugamintea mea este sa imi spuneti unde sa merg ca sa dau aceste documente pt a fi bagate in baza de date ? Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 18:53, 28 Februarie 2015
Nu va impacientati cu scanarea - demers foarte costisitor si fara un folos prea mare.

Un carnet de munca scanat are aceeasi valoare juridica ca si un carnet de munca nescanata.
Nu trebuie scanate . Pastrati adeverintele de vechime eliberate, urmand a le valorifica in momentul in care indepliniti conditiile pentru pensionare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca Bibica 2008 Bibica 2008 Buna ziua! Primul loc de munca l-am avut incepand cu luna septembrie 2003 si a durat pana in martie 2011 cand am intrat in somaj.In momentul intrarii in ... (vezi toată discuția)
Cum poate să dovedească vechimea în muncă ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă prezint următoarea situație: - sora mea cea mai mare urmează să iasă la pensie. Ea va trebui să meargă la Casa de pensii ca ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca se afla la scanat. ce se depune la ajofm si la casa de pensii? Viorica Petre Viorica Petre Angajatii sunt in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective (ultimele 8 zile) si angajatorul nu a depus la momentul oportun carnetele de munca in ... (vezi toată discuția)