avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Carnetul de munca se afla la scanat. Ce se depune la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Carnetul de munca se afla la scanat. Ce se depune la AJOFM si la casa de pensii?

Angajatii sunt in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective (ultimele 8 zile) si angajatorul nu a depus la momentul oportun carnetele de munca in vederea scanarii .
In acest caz, la depunerea actelor la AMOFM pentru somaj si la CASA DE PENSII pentru cei care intrunesc conditiile de pensionare nu vor intampina dificultati?
Poate inlocui o copie a pocesului verbal de depunere a carnetelor de munca in vederea scanarii pe care o va pune la dispozitie angajatorul carnetul de munca solicitat de ambele institutii?X-(
Daca nu , se mai poate face ceva pe ultima suta de metrii?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ela-ela , utilizator 11:52, 24 Iulie 2012
Nu va mai faceti atatea griji cu scanarea carnetelor de munca .. cunosc institutii publice acre au dat carnetele de munca la salariatii nescanate si nimeni nu s-a plans .. nu va luati dupa genul de zvonuri care afirma ca nescarea duce la pierderea vechimii in munca ...

AJOFM BUc , de exemplu, nu a trimis niciodata carnete de munca la scanat ... le-au dat inapoi celor inregsitrati pentru a merge singuri la Casa de pensii Buc sa le scaneze...

Se pot depune actelor la somaj si pentru pensionare, chiar daca carnetele de munca sunt nescanate.
Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Eu am inteles ca, carnetele de munca se afla inca la Casa de Pensii in vederea scanarii pt. ca au fost depuse mai tarziu de angajator deci ele lipsesc fizic din posesia angajatorului sau a titularilor la ora aceasta,cand se intocmesc dosarele de somaj si pensie.
Cred ca solutia ar fi ca angajatorul sa a legatura cu Casa de Pensii,avand in vedere ca este o concediere colectiva si sa solicite urgentarea definitivarii procedurii de scanare /validare a acestor documente pt acesti angajati aflati in aceasta situatie .
Nu exista nicio procedura de validare a carnetelor de munca si nici nu cred ca exista o procedura de urgenta in ceea ce priveste operatiunea de scanare a carnetelor de munca .... de exemplu, exista Case de Pensii care elibereaza carnetele de munca nescanate mai repede daca sunt solicitate pentru pensie sau somaj decat daca sunt solicitate pentru alte operatiuni ...
Denumirea integrala a procedurii este:"activităţi de preluare,scanare, indexare, validare şi arhivare electronică"
Angajatorul interesat cred ca poate sa se adreseze institutiei,respectiv Casei de Pensii ,cu o solicitare de eliberare a carnetelor de munca in scxopul precizat.
Eu stiu ca in baza unei cereri tip, CI si nr. cutie se pot ridica doar de titular de la ghiseu. Eu am fost la pensii si inca se mai scanau, incet si foarte incet din cauza lipsei de personal. Si eu o sa am o pensionare, cartea este la Casa de pensii Buc. si nu stiu cum o s procedez.

Alte discuții în legătură

Scanarea cartilor de munca ela-ela ela-ela Buna ziua, Stie cineva ce se mai intampla cu scanarea cartior de munca la Casa de pensii Bucuresti? Ultima data cand am intrebat (etaj 2 cam. 3) au spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Scanarea cartilor de munca andad andad Dupa \"prelucrarea\" cartilor de munca la Casa de Pensii, se mai trimit inca o data in vederea scanarii? Atunci, in ce a constat prelucrarea ? Procedura de ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca carmenradu carmenradu sant plecata din tara, dar cartea mea de munca a ramas in fabrica unde am lucrat in tara. vreau sa stiu daca fabrica este obligata sa-mi scaneze carea de ... (vezi toată discuția)