avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cartea de munca

sant plecata din tara, dar cartea mea de munca a ramas in fabrica unde am lucrat in tara. vreau sa stiu daca fabrica este obligata sa-mi scaneze carea de munca. daca nu cum trebuie procedat pentru a o scana . multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:38, 14 Septembrie 2011
Buna seara,
le puteti trimite celor de la firma un e-mail, ori un FAX, prin care sa cereti eliberarea unei copii a cartii de munca (a paginilor acesteia) in mod normal tinand cont de legislatia actuala, angajatorii sunt obligati sa elibereze adeverinte de vechime.
Cartea dv. de munca ar fi trebuit inca din luna Aprile 2011 sa fie predata de catre angajator catre dumneavoastra, acum nu se mai fac operatii in ''cartea de munca'', acel carnet a fost desfiintat, toate chestiunile ce tin de raporturile dde munca se fac pe computer ;)
P.S. Ar fi mult mai simplu daca i-ati contacta si ar dori sa va trimita fara birocratia aceasta care poate dura 30 de zile...
Cu stima,
carmenradu a scris:

sant plecata din tara, dar cartea mea de munca a ramas in fabrica unde am lucrat in tara. vreau sa stiu daca fabrica este obligata sa-mi scaneze carea de munca. daca nu cum trebuie procedat pentru a o scana . multumesc.

La ce va referiti prin scanare ca si scop? Aveti nevoie de o copie? Sau va referiti la scanarea de la casa de pensii in scopul constituirii vechimii?
carmenradu a scris:

Angajatorul era obligat sa va depuna carnetul de munca fie la ITM , fie la Casa de Pensii in vederea scanarii acestuia de catre Casa de Pensii.

Luati legatura cu angajatorul sau cu ITM-ul si vedeti care este situatia carnetului dvs de munca.

da , am nevoie de o copie , dar de o copie dupa cartea de munca scanata. stiti, una e sa traduci o pagina , si alta e sa traduci 20. unde trebuie sa apelez , pentru asta? precizez ca nu sant in tara
carmenradu a scris:

da , am nevoie de o copie , dar de o copie dupa cartea de munca scanata. stiti, una e sa traduci o pagina , si alta e sa traduci 20. unde trebuie sa apelez , pentru asta? precizez ca nu sant in tara

Luati legatura cu fostul angajator sau cu ITM-ul din raza caruia isi avea sediul social acel angajator si vedeti care este situatia carnetului dvs de munca.
Nu este obligat sa traduceti copia carnetului de munca scanat, puteti traduce copia carnetului de munca nescanat ... nu are nicio valoare juridica aceasta operatiune de scanare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scanare carte de munca liapetcu liapetcu De la inceputul lunii februarie am un alt job si nu stiu cum se procedeaza cu caretea de munca.Actualul angajator imi spune ca intra in obligatia fostului ... (vezi toată discuția)
Carnetul de munca se afla la scanat. ce se depune la ajofm si la casa de pensii? Viorica Petre Viorica Petre Angajatii sunt in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective (ultimele 8 zile) si angajatorul nu a depus la momentul oportun carnetele de munca in ... (vezi toată discuția)
Carnet de munca hogye lavinia hogye lavinia Si daca angajatorul le predeaza nescanate angajatiilor, ce repercursiuni poate avea asupra angajatului? (vezi toată discuția)