De la inceputul lunii februarie am un alt job si nu stiu cum se procedeaza cu caretea de munca.Actualul angajator imi spune ca intra in obligatia fostului angajator sa o trimita la casa de pensii pentru a fi scanata ( daca este emisa inainte de 2001).Fostul angajator imi spune ca nu intra in atributiile lui si vrea sa mi-o dea doar cu stampila de la ITM.
Ma poate cineva lamuri exact cum trebuie procedat si in atributiile cui intra sa trimita cartea de munca la Casa de pensii?Dupa ce este stampilata la casa de pensii mai trebuie predata la noul angajator?
Daca, cartile de munca la fostul angajator se tineau la itm atunci sigur a fost scanata, daca se tineau la firma atunci fostul angajator era obligat sa o duca la scanat.
Eu cred ca actualul angajator nu trebuie sa-si mai bata capul cu scanarea sa nescanarea carnetului de munca, avand in vedere ca din ianuarie 2011 nu se mai opereaza in cartile de munca Aceasta obligatie trebuia indeplinita pana in decembrie 2010, de fostul angajator sau de ITM, dupa caz.
Dvs. ar trebui sa va faceti griji deoarece puteti primi amenda. Cand ati plecat de la fostul angajator ati semnat vreun proces verbal de predare-primire carnet munca? Daca da inseamna ca aveti dovada ca fostul angajator nu a respectat obligativitatea scanarii carnetelor de munca.
Noul angajator are nevoie de carnetul dvs. de munca doar pentru a stabili vechimea in munca si atat.
Cartea de munca
carmenradu
sant plecata din tara, dar cartea mea de munca a ramas in fabrica unde am lucrat in tara. vreau sa stiu daca fabrica este obligata sa-mi scaneze carea de ... (vezi toată discuția)