avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Carte de munca

Buna ziua! Primul loc de munca l-am avut incepand cu luna septembrie 2003 si a durat pana in martie 2011 cand am intrat in somaj.In momentul intrarii in somaj,cartea de munca era la scanat,iar angajatorul a scos-o de acolo si mi-a dat-o pentru intocmirea dosarului de somaj,urmand ca eu,individual sa o duc apoi la scanat la Casa de pensii teritoriala(sediul angajatorului era la Bucuresti iar punctul de lucru si domiciliul meu in provincie).,ceea ce nu s-a mai intamplat(plecand si lucrand in strainatate fara contract ).Mentionez ca in prezent cartea de munca este la mine si doresc sa stiu daca este necesara scanarea ei,avand in vedere ca nu am lucrat inainte de anul 2003 si dupa aceasta perioada vechimea in munca poate fi probata cu inscrisurile din cartea de munca,mai ales ca la intocmirea dosarului de somaj nu au fost probleme? Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:49, 1 Octombrie 2019
1. Scanarea a presupus preluarea datelor referitoare la stagiile de cotizare aferente tuturor detinatorilor de carnete de munca, pentru vechimi în munca realizate anterior datei de 1 aprilie 2001.

2. Nu este nicio problema daca carnetul de munca nu este scanat ... Carnetul de munca nescanat nu duce la pierderea vechimii in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnetul de munca se afla la scanat. ce se depune la ajofm si la casa de pensii? Viorica Petre Viorica Petre Angajatii sunt in perioada de preaviz ca urmare a concedierii colective (ultimele 8 zile) si angajatorul nu a depus la momentul oportun carnetele de munca in ... (vezi toată discuția)
Scanare carti munca luna noiembrie 2013 - ajutor ! andgrh andgrh Va salut ! Am o mare problema. Am o mica firma si am aflat intamplator astazi,17 Noi 2013, ca toate cartile de munca ale salariatilor soc. (patru la numar) ... (vezi toată discuția)
Cum poate să dovedească vechimea în muncă ? oanaportar oanaportar Bună seara ! Vă prezint următoarea situație: - sora mea cea mai mare urmează să iasă la pensie. Ea va trebui să meargă la Casa de pensii ca ... (vezi toată discuția)