avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce trebuie platit dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce trebuie platit dupa divort?

va salut cu respect. ma numesc cobuzmarius-iulian am 31 ani si sunt din botosani. am sa va adresez mai multe intrebari legate de divort: in cazul in care sotia vrea sa ia un avocat din oficiu,dupa terminarea procesului imi va inpune legea sa platesc cheltuieli de judecata? in timpul procesului daca voi cere sa i se faca test paternal la copilul care lam recunoscut ca fiind al meu,defapt este conceput de alta persoana, cine va plati testul de paternitate? primul copil e al meu dar al doilea nu,dar e trecut pe numele meu.va rog din suflet sami raspundeti.
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:12, 23 Februarie 2011
Veti plati onorariul avocatului sotiei daca acesta solicita cheltuieli de judecata si casatoria se desface din vina d/voastra.
In legatura cu paternitatea puteti face o cerere de tagada a paternitatii si sa solicitati efectuarea unui test ADN, se efectueaza la Institutul Mina Minovici si se plateste de cel care solicita testul.
1. In art.274 alin.1 C.proc.civ. este stipulat principiul suportarii cheltuielilor de judecata de catre partea care a pierdut procesul.

2. In alin. (2) al art. 14 din OUG51/2008 privind ajutorul public judiciar se spune:

(2) La primirea cererii pentru acordarea ajutorului public judiciar solicitantului i se va pune în vedere faptul că, în cazul pierderii procesului, cheltuielile de judecată ale celeilalte părţi vor fi în sarcina sa...

3. Testul de paternitate se plateste de dvs, insa, daca aveti castig de cauza, puteti solicita plata lui ca si cheltuiala de judecata.
Dar daca e de altcineva nu vei castiga procesul de divort?. Imi pare ciudat. Ar fi bine sa va impacati ca pana acum, si faceti ca prieteni bun ceea ce aveti suportat pana acuma nu e deloc simplu. Despartirea din cauza infidelitatea e ceva absolut normal. Dar daca stiati de la inceput ca copilul nu e al tau, poti sa faci si acuma un bine si acordati un regimen de despartirea cat mai bine pentru amondoi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in 04.08.2020 am plecat de la domiciliul soțului ... Răzvan Balau Răzvan Balau buna ziua, In 04.08.2020 am plecat de la domiciliul soțului mutandu-ma în orașul natal. Am inceput o relație extraconjugala in urma căruia s-au născut o ... (vezi toată discuția)
Cine plateste cheltuielile de judecata? laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 In cazul unui litigiu de munca,in care asistenta juridica este gratuita,la finele procesului,plateste vreuna dintre parti aceste cheltuieli de judecata?Va ... (vezi toată discuția)
Refuzarea testului de paternitate in instanta r.mihaela24 r.mihaela24 in instanta pot refuza efectuarea testului de paternitate? (vezi toată discuția)