avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... refuzarea testului de paternitate in instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

refuzarea testului de paternitate in instanta

in instanta pot refuza efectuarea testului de paternitate?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:39, 23 Noiembrie 2009
Aveti dreptul sa faceti acest lucru dar trebuie sa stiti doua lucruri:
1.Puteti fi sanctionata de catre instanta cu plata unei amenzi;
2.Instanta ar putea considera refuzul dvs. ca fiind o recunoastere a prezumtivului tata (banuiesc ca despre acest lucru este vorba).

P.S.Nu cunosc detaliile problemei cu care va confruntati dar daca reveniti cu completarea descrierii situatiei de fapt, poate exista o solutie legala pentru ceea ce doriti.:) :)
am avut o relatie de vreo 1 an dupa care ne-am despartit.intre timp am mai continuat sa avem relatii sexuale dar destul de rar.ea a ramas insarcinata si sustine ca eu sunt tatal. are o reputatie destul de indoielnica si are la activ vreo 4 avorturi dar acum nu a vrut sa-l faca si pe al 5-lea desi am insistat. luna trecuta a nascut si ieri am primit citatie de la judecatorie ptr recunoasterea copilului. ce pot sa fac daca ajung in instanta?
Sincer, chiar daca va suparati pe mine, va spun ca ar trebui sa faceti testul de paternitate.:">
In acest mod, veti avea certitudinea ca intr-adevar nu sunteti tatal copilului.Nu puteti trai cu aceasta indoiala tot restul vietii.Testul ADN de exemplu, desi este mai scump, este mai sigur decat testul serologic.Puteti sa le faceti chiar pe amandoua...
V-as intreba totusi ce veti face daca ambele teste va indica pe dvs. ca fiind tatal copilului.Dar nu va intreb, este doar o ipoteza!
Oricat de mult va veti supara pe mine, totusi, cred ca este o ipoteza pe care nu o puteti ignora total.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
si daca nu am bani sa-l fac?
daca e al meu voi plati pensie alimentara, nimic mai mult, un copil se face cu acordul amandurora nu ti-l pune in carca ptr ca ea poate si vrea. nu am dc sa ma supar ptr ca asta-i realitatea. trebuia sa fiu si eu intrebat, nu?
normal...daca mama copilului promoveaza actiunea si solicita proba, ea va suporta cheltuielile...acum...desigur, daca rezulta ca dvs. sunteti tatal si i se admite actiunea poate solicita cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Intrebare maricriss maricriss Sunt in divort .Eu nu am nici o pretentie de la sotul .Vreau sa renunt atat eu cat si copilul la numele lui, la pensia pentru intretinerea copilului. Ma poate ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate George Albeanu George Albeanu Buna ziua,numele meu este George Albeanu. Am si eu o mica intrebare, acum ceva timp am fost cu o fata, am stat impreuna si am intretinut relatii sexuale. Tipa ... (vezi toată discuția)
Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ... Sorina Neacsu Sorina Neacsu Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil ... (vezi toată discuția)