avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul ...

Dacă nu doresc ca tatăl sa recunoască copilul, în dreptul tatălui este liniuta, iar el face declarație notariala și depune la primărie, este posibil fără acordul meu sa fie trecut în certificat?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:14, 1 Iulie 2022
Da, ca urmare a recunoașterii minorului, se va emite un nou certificat de nastere pentru copil iar tatăl o sa figureze la rubrica lui. Recunoașterea copilului se face independent de acordul dvs.
Din acel moment exercitati împreună cu tatal autoritatea parinteasca asupra copilului. Tatal are aceleași drepturi ca si dvs de acum inainte.
Este indicat sa va adresați instantei de judecata cu o acțiune prin care sa stabiliți domiciliul copilului, programul de vizita, pensia de întreținere etc.
Contactați un avocat și va lamuriti în detaliu asupra tuturor aspectelor.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2022
Avocat Neagu Elena, Avocat
Cel care a declarat nu este tatăl Copilului, doar am avut o relație scurta cu el, după aceasta relație am fost cu un alt bărbat, însă el nu vrea sa înțeleagă.
S a dus și a declarat fără sa înțeleagă acest aspect.
Este un om posesiv și face totul la comanda mamei sale.
Multumesc ptr răspuns, nu știu ce trebuie sa fac în acest sens.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2022
Sorina Neacsu, utilizator
Faceti un test de paternitate.In acest fel rezolvati problema


Alexandrarares a scris:

Faceti un test de paternitate.In acest fel rezolvati problema

Nu o sa mi supun niciodată copilul unor teste, doar pentru cheful unor dezaxați, mama și fiu, ulterior am aflat ca are o relație cu o alta fata și ca este și însărcinată. Dar nu este căsătorit, îmi suna cam dubios, aștepți un copil, pretinzi ca altul e al tău, joci la poker, serviciu nu se pune problema, dar copii vrei.
Eu vreau sa fiu lăsată în pace, sa mi cresc copilul în armonie.
Si asa m a dat în judecata și am cheltuit bani destui pe avocati, daca i a fost respinsa cererea a apelat la declarație notariala.
Eu vreau liniște ptr mine și copilul meu.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2022
Sorina Neacsu, utilizator
Pai nu aveti, deja aveti un tata in cettificat.
Initial faceti-i plangere la politie pt fals in declaratii.
Daca nu rezolvati problema, va trebui sa contestati in instanta recunoasterea paternitatii. Se va ajunge la test adn. Veti cere cheltuieli de judecata.
Testul nu e operație, nu il supuneti pe copil la nimic traumatizant.

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Sunt însărcinată și despărțită , dacă dumnezeu ma ajuta ... AnamariaA1 AnamariaA1 Sunt însărcinată și despărțită , dacă Dumnezeu ma ajuta sa duc sarcina pana la capăt și nu doresc sa trec in acte numele tatălui deoarece nu vrea ... (vezi toată discuția)
Nu imi da dreptul sa imi recunosc coilul mama mia mama mia nu am nici un act cu persoana cu care am copilul#-o ,ea a nascut pe 4 -01-2011 , nu ma lasa sa imi recunosc copilul si sa-l pot vedea .Problema este ca nici ... (vezi toată discuția)