avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare

Sunt in divort .Eu nu am nici o pretentie de la sotul .Vreau sa renunt atat eu cat si copilul la numele lui, la pensia pentru intretinerea copilului. Ma poate obliga sa fac testul ADN copilului?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:47, 25 Octombrie 2010
Dumneavoastra puteti renunta la numele tatalui, copilul nu.
Nu puteti renunta la pensia de intretinere, e un drept recunoscut in favoarea copilului si chiar daca nu-l cereti instanta il va acorda.
In ce priveste testul, daca promoveaza o actiune de tagada paternitatii, da, puteti fi obligata de catre instanta sa faceti acest test.
dvs. nu puteti renunta la pensia copilului , nu este un drept al dvs. , este pensia copilului . Cu privire la teste ADN, sa inteleg ca are de gand sa introduca o actiune in tagaduirea paternitatii?
In cadrul actiunii de tagada , sotul dvs. poate cere o astfel de proba la care dvs. nu aveti cum sa va opuneti, dar el va fi cel ce va plati testul ADN, care este destul de scump dar in final daca se dovedeste ca a avut dreptate si copilul nu este al lui , dvs. veti fi cea care veti platii toate cheltuielile de judecata.
in cadrul actiunii de divort, nu puteti fi obligata la test ADN.
in cazul unei actiuni in tagada , da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort + test de paternitate ContSters267915 ContSters267915 Sunt in divort si recunosc imi trec prin cap, la necaz, tot felul de \\"ganduri negre\\"X-( Unul din acestea ar fi ca minorul de 3 ani si 3 luni pe care il ... (vezi toată discuția)
Tagaduire paternitate? neacsusam neacsusam Speta mea este urmatoarea : Juridic sunt casatorit din 2004 .In fapt , suntem despartiti din mai 2010 . In 15.05.2010 am gasit o scrisoare medicala ,de la ... (vezi toată discuția)
Cum cer test paternitate ?- tagada de paternitate razvanmi razvanmi Buna seara, Sunt in divort cu sotia , avem un copil de un an si 7 luni . Eu as fi de acord sa platesc pensie alimentara , dar am niste ganduri ca fata nu e a ... (vezi toată discuția)