Sunt in divort si recunosc imi trec prin cap, la necaz, tot felul de "ganduri negre"X-(
Unul din acestea ar fi ca minorul de 3 ani si 3 luni pe care il avem impreuna, ar fi ceva sanse (nu am nimic cert, deocamdata doar presupuneri sau ganduri negre ivite la necaz) sa nu fie chiar al meu. Ma gandesc tot mai serios la un test ADN. Sa zicem ca il fac, in eventualitatea ca acest test ar iesi negativ (incompatibilitate) cum poate influenta acesta procesul in curs (divort-alocatie de intretinere-partaj)? Sper ca nu am inceput sa am sindromul "teoriei conspiratiei", dar recunosc, sunt destul de ravasit iar in capul meu e un adevarat taifun.
Multumesc.
Formulati cerere reconventionala in cadrul procesului de divort, prin care sa tagaduiti paternitatea. Testul ADN se face in cadrul procesului de tagada a paternitatii.
Pentru ca este o problema mai complexa, trebuie sa va angajati un avocat.
Daca nu sunteti tatal copilului, tagada paternitatii va influenta in bine, pentru ca pe de-o parte divortul se va pronunta probabil ca din culpa exclusiva a sotiei, pe de alta nu veti mai plati pensie de intretinere, minorul nefiind copilul dvs.
Daca sunteti tatal copilului, tagada paternitatii nu ar trebui sa influenteze in rau nici divortul si nici pensia de intretinere. Instanta nu o sa va oblige sa platiti o pensie de intretinere mai mare doar pentru ca ati contestat paternitatea.
Partajul nu are nici o legatura cu divortul sau copilul. Acolo e vorba de contributia sotilor la dobandirea bunurilor obtinute in timpul casatoriei.
Intrebare
maricriss
Sunt in divort .Eu nu am nici o pretentie de la sotul .Vreau sa renunt atat eu cat si copilul la numele lui, la pensia pentru intretinerea copilului. Ma poate ... (vezi toată discuția)