am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care o institutie este obligata sa imi plateasca o anumita suma de bani.
imediat dupa redactarea hotararii am investit-o si am mers la un executor judecatoresc.
executorul a obtinut incuviintarea executarii silite de catre judecatorie.
institutia respectiva a facut contestatie la executare.
este posibil, daca se tot amana solutionarea acestei contestatii la executare timp de 3 ani, sa se prescrie dreptul de a executa hot jud initiala?
Nu , mai mult decit atit formularea contestatiei la executare nu suspenda executarea decit daca ea s-a cerut in mod expres iar presedintele instantei s-a pronuntat prin incheiere de sedinta asupara suspendarii pina la judecarea contestatiei la executare.
Daca contestatoarea nu a cerut si suspendarea executarii pana la judecarea irevocabila a contestatiei la executare iar instanta a dispus suspendarea, executarea poate si trebuie sa continue chiar daca pe exista contestatia la executare pe rolul instantei. Simpla formulare a unei contestatii la executare nu suspenda de drept executarea. Suspendarea executarii se dispune numai de instanta, la cererea expresa in acest sens a contestatoarei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recurs nefondat
saly30
Buna ziua
am castigat recuperarea unei sume de banii primntr-o hotarare definitiva la jude sector 3
parata a facut recurs .Recursul s-a respins ca ... (vezi toată discuția)