Buna ziua si multumesc celor care ne raspund!!!
Intrebarea mea este : cum se formuleaza o cerere de eliberare conditionata catre un penitenciar.???
Cum tatal meu are 65 de ani si in iunie va fi prima infatisare in fata comisiei penitenciarului,unde se afla detinut,trebuie sa facem o cerere de eliberare! O va face avocatul lui sau el in persoana si cum se formuleaza!????
multumesc din suflet
ps: ma bucur ca am descoperit acest site
Cererea de liberare conditionata poate fi formulata de tatall dv. catre Comisia de liberari conditionate a Pentienciarului unde executa pedeapsa, in conditiile art. 59-60 cod penal, sau de catre avocat la instanta in a carei raza teritoriala se afla locul de xecutare a pedepsei cu respectarea acelorasi dispozitii.
Si cum ar putea suna o cerere de eliberare conditionata ?
Tatal meu ne-a rugat sa o facem noi ,scrisa la calculator ,chiar nu am idee......
"Dle Director,
subsemnatul X......,detinut al Penitenciarului......,cu domiciliul......
va rog sa-mi aprobati cererea de eliberare conditionta......"
sau
cum?
va multumesc........Dle avocat !
Stie el sa o faca.Trebuie sa arate in ea s-a reeducat.Daca are avocat ales, acesta ii va redacta cererea.Nu este indicat sa facem noi o cerere fara sa cunoastem toate detaliile.
Important este avocatul care ii acorda asistenta juridica in instanta.El are rolul vital de a determina instanta sa admita cererea de liberare conditionata.Procurorul se va opune.
Liberare conditionata
loricag
buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)