avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cerere eliberare conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cerere eliberare conditionata

Buna ziua si multumesc celor care ne raspund!!!
Intrebarea mea este : cum se formuleaza o cerere de eliberare conditionata catre un penitenciar.???
Cum tatal meu are 65 de ani si in iunie va fi prima infatisare in fata comisiei penitenciarului,unde se afla detinut,trebuie sa facem o cerere de eliberare! O va face avocatul lui sau el in persoana si cum se formuleaza!????
multumesc din suflet
ps: ma bucur ca am descoperit acest site
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:46, 16 Mai 2008
Cererea de liberare conditionata poate fi formulata de tatall dv. catre Comisia de liberari conditionate a Pentienciarului unde executa pedeapsa, in conditiile art. 59-60 cod penal, sau de catre avocat la instanta in a carei raza teritoriala se afla locul de xecutare a pedepsei cu respectarea acelorasi dispozitii.
Si cum ar putea suna o cerere de eliberare conditionata ?
Tatal meu ne-a rugat sa o facem noi ,scrisa la calculator ,chiar nu am idee......
"Dle Director,
subsemnatul X......,detinut al Penitenciarului......,cu domiciliul......
va rog sa-mi aprobati cererea de eliberare conditionta......"
sau
cum?
va multumesc........Dle avocat !
Stie el sa o faca.Trebuie sa arate in ea s-a reeducat.Daca are avocat ales, acesta ii va redacta cererea.Nu este indicat sa facem noi o cerere fara sa cunoastem toate detaliile.
Important este avocatul care ii acorda asistenta juridica in instanta.El are rolul vital de a determina instanta sa admita cererea de liberare conditionata.Procurorul se va opune.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata dellacroce dellacroce buna ziua,dupa amanarea de 3 luni care am primit o cine ar trebui sa ma elibereze comisia de la penitenciar sau tribunalul,asta daca as indeplini toate ... (vezi toată discuția)
E nevoie de avocat la eliberarea conditionata? anush17 anush17 pentru eliberarea conditionata trebuie sa ai tu avocat sau se da din oficiu? Cum este cel mai indicat? (vezi toată discuția)
Liberare conditionata loricag loricag buna ziua am si eu o intrebare:sotul meu a primit o pedeapsa de 9 luni inchisoare la care sau adaugat 3 luni pentru ca avea din urma o condamnare cu suspendare ... (vezi toată discuția)