Sunt girant ipotecar in cadrul unui contract de imprumut.
Deoarece titularul nu si-a mai achitat datoriile, de doi ani platesc eu ratele acestuia, pentru a evita executarea silita a apartamentului meu care este ipotecat.
Toate chitantele sunt pe numele meu, cu mentiunea ca reprezinta rate pentru ...X (titularul).
Ce metoda am, rapida si ieftina de recuperare a acestor plati efectuate de mine in contul titularului?
Actiunea in regres se taxeaza la valoare, debitul este pana acum de 2000 euro.
Creanta fiind certa, lichida si exigibila, pot formula somatie de plata, in baza OG 5/2001, unde taxa este de 39 lei?
Mentionez ca suntem persoane fizice amandoi.
Nu puteti formula somatie de plata intrucat obligatiile de plata a sumelor de bani nu rezulta din contract sau un alt inscris care sa ateste drepturi si obligatii privind executarea anumitor servicii, lucrari sau orice alte prestatii.
Aveti la indemana doua actiuni: o actiune personala si actiunea subrogatorie, deci pe dreptul comun.
In ceea ce priveste taxa de timbru puteti solicita scutirea, esalonarea sau reducerea daca indeplinit conditiile.
In contractul de ipoteca este mentionata o clauza prin care girantul va fi tinut sa plateasca in locul imprumutatului, in cazul in care acesta nu plateste.
Este o obligatie contractuala, asta este clar.
Executare silita
c.a.
s-a facut un imprumut si s-a girat cu o casa evaluata 85%,casa era asigurata.girantul a facut un act la notar prin care se obliga sa plateasca.acum la ... (vezi toată discuția)
Executor bancar
dascalescu_c
as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara ... (vezi toată discuția)