avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actiune in regres? OG 5/2001?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actiune in regres? OG 5/2001?

Sunt girant ipotecar in cadrul unui contract de imprumut.
Deoarece titularul nu si-a mai achitat datoriile, de doi ani platesc eu ratele acestuia, pentru a evita executarea silita a apartamentului meu care este ipotecat.
Toate chitantele sunt pe numele meu, cu mentiunea ca reprezinta rate pentru ...X (titularul).
Ce metoda am, rapida si ieftina de recuperare a acestor plati efectuate de mine in contul titularului, fiind obligatii contractuale?
Actiunea in regres se taxeaza la valoare, debitul este pana acum de 2000 euro.
Creanta fiind certa, lichida si exigibila, pot formula somatie de plata, in baza OG 5/2001, unde taxa este de 39 lei?
Mentionez ca suntem persoane fizice amandoi.

Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 11:59, 27 Februarie 2011
Da se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in regres sau og5/2001 zallyna zallyna Sunt girant ipotecar in cadrul unui contract de imprumut. Deoarece titularul nu si-a mai achitat datoriile, de doi ani platesc eu ratele acestuia, pentru a ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante, fara contract de vanzare-cumparare Ionescu.carina Ionescu.carina O firma ne datoareaza o suma mica, aprox. 15000 ron. Mentionez ca nu am incheiat cu aceasta un contract de vanzare-cumparare, documentele si corespondenta ... (vezi toată discuția)
Penalitati factura? stelutamonica stelutamonica Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: am contract cu o firma careia i-am executat o lucrare, unde se precizeaza ca plata se va face in maxim 15zile de la ... (vezi toată discuția)