avem o problema cat se poate de serioasa in familie; este vorba de un sot (tatal)abuziv fizic si psihic si sotia batuta pana la supunere totala; noi copii (3 la numar) am scapat (ne-am casatorit si am fugit vazand cu ochii)mama insa a ramas...de frica cred mai mult;nici ea nu mai stie caci nu mai are putere sa lupte cu el. cat eram noi copii acasa simtea ca are pt ce dar acum parca s-a naucit de tot
e confuza mai tot timpul. ii e frica sa depuna cerere de divort pt ca ar insemna sa stea cu el in casa( nu vrea sa vanda apartamentul in care a muncit doar ea toata viata, la noi nu vrea sa vina sa ne deranjeze desi o imploram). nu mai stim ce sa facem s-o scapam de asupritor. precizez ca pe el l-am prins cu numeroase curve de-a lungul anilor, pe mama a batut-o....si cu o oala cu fasole in clocot; i-a rupt mana surorii mele mai mari...cat era inca minora, i-a pus rana pe sare lui fratemiu....la fel minor....eu am mai scapat ca-s cea mai mica si se satura pana ajungeam si eu in mainile lui. nu stim cum sa-l potolim
emotional suntem marcati toti desi avem casnicii fericite
cum se poate pedepsi legal o astfel de persoana? cum pt sa-l internez legal la spitalul de nebuni sau macar in puscarie sa-l bagam?cum sa ne scapam mama din mainile lui?:((
am nevoie de solutii!!!!!!
buna ziua,
am intampinat o situatie asemanatoare, inca nu a inceput primul termen la divort, nu stiu daca chiar sunteti parte din dosarul meu. insa abuzul fizic si psihic trebuie oprit pe calea plangerii penale la Parchet. ultetior trebuie creata o distanta fizica intre soti, ceea ce presupune si impartirea bunurilor.
plangerea penala poate fi depusa si de catre copiii victimei?
nu cred ca ea mai are discernamantul in a decide ce e de facut; ea se teme ca ramane fara casa, fara munca de-o viata si ca va veni tot la ea( avem in familie cazul in care a dat divort dar tot vine si o terorizeaza...batai..etc si mai mult fuge de acasa. el ii vinde din gospodarie, ascunde)
mama e singura care poate lua decizia sa scape de sot. poate face plagere ori de cate ori e agresata, poate incepe procesul de divort , poate o ajutati sa ramana dansa cu casa si sa-l despagubeasca pe sot.
dupa divort, partaj si evacuarea lui din casa, fostul sot e ca oricare alta persoana straina, acesta poate fi pedepsit daca o agreseaza sau ii incalca proprietatea
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Sot violent
skeptic
Va scriu in speranta de a-mi da cateva sfaturi, cu privire la demersurile ce trebuiesc indeplinite in cazul unui divort al parintilor.
Situatia se prezinta ... (vezi toată discuția)