avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se pedepseste abuzul fizic si psihic intr-o ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se pedepseste abuzul fizic si psihic intr-o casnicie?

avem o problema cat se poate de serioasa in familie; este vorba de un sot (tatal)abuziv fizic si psihic si sotia batuta pana la supunere totala; noi copii (3 la numar) am scapat (ne-am casatorit si am fugit vazand cu ochii)mama insa a ramas...de frica cred mai mult;nici ea nu mai stie caci nu mai are putere sa lupte cu el. cat eram noi copii acasa simtea ca are pt ce dar acum parca s-a naucit de tot
e confuza mai tot timpul. ii e frica sa depuna cerere de divort pt ca ar insemna sa stea cu el in casa( nu vrea sa vanda apartamentul in care a muncit doar ea toata viata, la noi nu vrea sa vina sa ne deranjeze desi o imploram). nu mai stim ce sa facem s-o scapam de asupritor. precizez ca pe el l-am prins cu numeroase curve de-a lungul anilor, pe mama a batut-o....si cu o oala cu fasole in clocot; i-a rupt mana surorii mele mai mari...cat era inca minora, i-a pus rana pe sare lui fratemiu....la fel minor....eu am mai scapat ca-s cea mai mica si se satura pana ajungeam si eu in mainile lui. nu stim cum sa-l potolim
emotional suntem marcati toti desi avem casnicii fericite
cum se poate pedepsi legal o astfel de persoana? cum pt sa-l internez legal la spitalul de nebuni sau macar in puscarie sa-l bagam?cum sa ne scapam mama din mainile lui?:((
am nevoie de solutii!!!!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:12, 24 Februarie 2011
buna ziua,
am intampinat o situatie asemanatoare, inca nu a inceput primul termen la divort, nu stiu daca chiar sunteti parte din dosarul meu. insa abuzul fizic si psihic trebuie oprit pe calea plangerii penale la Parchet. ultetior trebuie creata o distanta fizica intre soti, ceea ce presupune si impartirea bunurilor.
plangerea penala poate fi depusa si de catre copiii victimei?
nu cred ca ea mai are discernamantul in a decide ce e de facut; ea se teme ca ramane fara casa, fara munca de-o viata si ca va veni tot la ea( avem in familie cazul in care a dat divort dar tot vine si o terorizeaza...batai..etc si mai mult fuge de acasa. el ii vinde din gospodarie, ascunde)
mama e singura care poate lua decizia sa scape de sot. poate face plagere ori de cate ori e agresata, poate incepe procesul de divort , poate o ajutati sa ramana dansa cu casa si sa-l despagubeasca pe sot.
dupa divort, partaj si evacuarea lui din casa, fostul sot e ca oricare alta persoana straina, acesta poate fi pedepsit daca o agreseaza sau ii incalca proprietatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot violent skeptic skeptic Va scriu in speranta de a-mi da cateva sfaturi, cu privire la demersurile ce trebuiesc indeplinite in cazul unui divort al parintilor. Situatia se prezinta ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să mă mut de acasă Ioana.maria Ioana.maria Bună ziua, am 16 ani,parintii mei sunt divorțați de când eram mica (1 an jumătate). Mama mea ma agresează fizic și verbal de când aveam 8 ani. În ... (vezi toată discuția)
In ce tara sa divortez? big_mama big_mama Buna ziua, am si eu o dilema.Am ajuns in situatia ca vreau sa divortez dar nu stiu in care tara. Am dubla cetatenie romano-canadiana.M-am casatorit in ... (vezi toată discuția)