avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am dreptul la concediu pentru sarcina si lauzie?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am dreptul la concediu pentru sarcina si lauzie?

Am fost in somaj din octombrie 2009 pana in octombrie 2010.In septembrie 2010 am ramas insarcinata si ca atare voi naste un baietel in iunie 2011.Vreau sa va intreb daca am dreptul la concediul acela pentru sarcina si lauzie care este de vreo126 de zile calendaristice.
Cel mai recent răspuns: cicidaniela , utilizator 20:26, 24 Februarie 2011
concediu de sarcina si lauzie este considerat concediu medical si se acorda daca sunteti asigurata la CAS la fel si cel de crestere copil .
va sfatuiesc sa va faceti un contract cu casa de pensii sa aveti continuitate cand apare copilul. dar va trebui sa platiti pana atunci.
jojica:
Nu mai deschideti un nou topic pentru aceeasi intrebare. Ati primit raspuns pe topicul din 18.02.2011:
www.avocatnet.ro/content/for...

cicidaniela: a scris:

concediu de sarcina si lauzie este considerat concediu medical si se acorda daca sunteti asigurata la CAS la fel si cel de crestere copil .
va sfatuiesc sa va faceti un contract cu casa de pensii sa aveti continuitate cand apare copilul. dar va trebui sa platiti pana atunci.

1. Fiti putin mai atenta la raspunsuri.
2. Plata contributiei la pensie nu o ajuta nici la concediul de maternitate nici la CCC.
3. Plata contributiei de sanatate nu o ajuta la a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
prima intrebare ratata , inseamna ca s-a schimbat sursa fata de ce stiam eu.
oricum nu mi se pare corect . daca mama ramane fara venit si cineva doreste sa plateasca ptr. ea ptr. a fi asigurata , sa nu aibe aceasta posibilitate ???
stiu ca inainte se faceau fraude , dar ca de obicei legiuitorul de cat sa controleze mai bine interzice tot .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Risc maternal madimadi79 madimadi79 buna ziua,sunt in risc maternat,preluata de casa de asigurari(contractul meu expirand in luna mai) la data de 17 mai 2013.Este normal sa-mi opreasca din riscul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil RAMY82 RAMY82 Buna seara, Sunt incadrata in munca de la 01 oct 2012,in 13 august am nascut un baietel,am fost in concediu pre si post natal din 01 aug-31 oct,contractul de ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pre si postnatal m1rcea m1rcea Sotia este insarcinata in 7 luni si jumatate si este angajata in firma proprie. Asadar, toate contributiile de CAS le platim tot noi. Angajarea a fost facuta ... (vezi toată discuția)