avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Risc maternal

buna ziua,sunt in risc maternat,preluata de casa de asigurari(contractul meu expirand in luna mai) la data de 17 mai 2013.Este normal sa-mi opreasca din riscul maternal in afara de CAS si cartea de munca in jur de 200lei,si daca da pana cand trebuie sa platesc eu cartea de munca ,sa-mi mearga vechimea in continuare.
De la fortele de munca mi s-a spus ca trebuie sa-mi opreasca pt a avea un an de zile contributie pana la nasterea copilului
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:17, 18 Iulie 2013
1. Din toate concediile medicale se retine (este legal) contributia pentru pensie si in acest fel perioadele in care ati fost in concediu medical sunt stagii de cotizare pentru pensie.

2. - Nu este adevarat ce vi s-a spus de la Fortele de munca, trebuie sa vi se retina aceste contributii fiindca asa spune legea.
- Plata contributiilor nu este o conditie penmtru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).

3. Veti beneficia de CCC) deoarece veniturile obtinute din concediul de risc maternal si apoi din concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) sun eligibile pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
:offtopic:

Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori.
In acest caz topicurile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori.

Ati mai deschis un topic aici cu aceeasi problema :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal, indemnizatia de crestere copil angela87 angela87 sunt insarcinata in 14 saptamani vreau sa intru in concediu de risc maternal ca nu ma simt foarte bn... am la locul de munca 7 luni de la angajare exista ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de concediu crestere copil + indemnizatie? narcidani narcidani buna ziua sunt angajata din 12.decembrie. 2012 si tocmai am aflat ca sunt insarcinata,tinand cont ca lucrez intr-o fabrica 8h/zi doar in picioare si cu stres ... (vezi toată discuția)
Lamurire madimadi79 madimadi79 buna ziua,sunt in risc maternat,preluata de casa de asigurari(contractul meu expirand in luna mai) la data de 117 mai 2013.Este normal sa-mi opreasca din ... (vezi toată discuția)