avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare mijloc fix
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare mijloc fix

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu durata de amortizare a mijlocului fix. Am achizitionat un mijloc de transport, data fabricatiei 2007. Care este durata legala de amortizare, in functie de ce criterii sa calculeaza valoarea de amortizare si care este grupa in care se incadreaza?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 17:14, 24 Februarie 2011
Buna ziua

Consultati catalogul mijloacelor fixe Grupa 2.
Nu ati specificat daca este nou sau uzat.Daca este rulat, in functie de km avuti si modul lui de utizare(intens sau ocazional) ii estimati durata de utilizare economica#-o(Ordin 3055)mai pe inteles, cam cat veti mai considera ca-l veti putea utiliza producandu-va beneficii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie mijloace fixe And81 And81 Buna ziua, am studiat pe net codurile de achizitie mijloace fixe si nu am reusit sa gasesc un cod pentru domeniul meu de ... (vezi toată discuția)
Amortizare autocamion marianasim marianasim Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la amortizarea unui camion de transport marfuri proprietatea unei societati care are acest obiect de ... (vezi toată discuția)
Piesa de schimb sau mijloc fix? lidiao lidiao Revin cu o problema mai veche, am o cupa excavator in val 3000 lei si un cui picon in val de 7800 lei, dilema mea cea mare sunt mijloace fixe? Incadrat la ... (vezi toată discuția)