Buna ziua. Am vandut un apartament acum 6 luni si cumparatoarea nu si-a facut contract la ENEL si Distrigaz pe numele ei decat dupa cca 3 luni (timp in care a consumat curent si gaze, dar facturile veneau pe numele meu ); cand si-a incheiat contracte cu furnizorii de utilitati a "omis" sa achite si acele facturi, astfel incat, in momentul de fata eu am niste sume de plata si penalitatile aferente, fara sa fi fost consumul meu-dovada este chiar contractul de vanzare cumparare si un proces verbal cu indexurile contoarelor.
Ce ma intriga este faptul ca in momentul incheierii contractelor de utilitati nu i s-a cerut sa achite sumele, cu toate ca inainte de vanzarea apartamentului nu fusesera inregistrate consumuri (nu a locuit nimeni in apartament timp de cateva luni), ci doar imediat dupa incheierea contractului de vanzare al apartamentului
Ce mai pot sa fac ca sa o oblig pe cumparatoare sa achite facturile?
Va multumesc
In mod normal nu se transfera contractele de utilitati fara achitarea debitelor restante.
Il puteti da in judecata sa achite respectivele sume.
Iar D-voastra va putea-ti duce dupa vanzare sa reziliati contractele pentru respectivul apartament.
Mai cititi si contractul de vanzare cumparare; sunt notari care insereaza in contract referiri cu privire la utilitati.
Daca nu aveti asa ceva in contract notificati ENEL si DISTRIGAZ precum ca nu recunoasteti facturile si din ce motive.
Consider si o vina a Dv. ;;prin neglijenta, si dec?? Inmomentul cand ati incheieat trazactia, trebuiea imediat rezilierea tuturor contractelor cu furnizorii de utilitati, pe motivul instrainarii imobilului grevat de sarcinile contractuale. Ar mai fi de spus ca "greseala prin propiu fapt nu se invoca" (v.art.108 alin.1 Cod proc.civ), Scuzati-mi raspunsul direct..:(
Factura
laura1012
la momentul vanzarii unui apartament am dus la notar si ultima factura de enel (chiar luna in curs). La 2 luni ma suna noul proprietar ca trebuie sa mai achit ... (vezi toată discuția)