am o cladire cu val.intrare 31.decembrie 2007 ,100000 lei,valoare amortizata 7700 lei,pe durata de 40 ani ,valoarea rezultata in urma evaluarii este de 80000.as dori sa stiu exact conform legislatiei ce inregistrari contabile se fac.
Va rog, puteti sa-mi dati o reglementare contabila prin care se sustine inregistrarea contabila
6813=212
Este foarte urgent.Am probleme la depunerea bilantului si as vrea sa le demonstrez sa nu mai fac modificari in bilantul contabil si nici sa modific luna dec 2010
Este vorba de acel principiu potrivit caruia patrimoniul trebuie inregistrat in contabilitate la valoarea reala. Ori, reevaluarea tocmai asta face; actualizeaza activele la valoarea rezultata de situatia reala.
In cazul prezentat, societatea a inregistrat o pierdere si acest lucru este transpus in contabilitate prin trecerea pe cheltuieli a diferentei dintre valoarea inregistrata si cea reala.
Ordin nr. 3055 din 29/10/2009
pentru aprobarea Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene
Reglementare din 29/10/2009 - contabilă conformă cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene şi cu Directiva a VII-a a Comunităţilor Economice Europene
SECŢIUNEA 8 - REGULI DE EVALUARE
Pct. 124 – alin. (5) Dacă rezultatul reevaluării este o descreştere a valorii contabile nete, aceasta se tratează ca o cheltuială cu întreaga valoare a deprecierii, atunci când în rezerva din reevaluare nu este înregistrată o sumă referitoare la acel activ (surplus din reevaluare) sau ca o scădere a rezervei din reevaluare prezentată în cadrul elementului "Capital şi rezerve", cu minimul dintre valoarea acelei rezerve şi valoarea descreşterii, iar eventuala diferenţă rămasă neacoperită se înregistrează ca o cheltuială.
Reevaluare caldire
lelcunadia
am si eu un caz concret : am achizitionat o cladire in 2007 cu valoare 80000, acum se face reevaluarea si scade vla o valoare de 50000 lei. Pana acum nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe
soavaaurelia
am un mijloc fix camin cultural cu val 1329100lei ,inregistrat in contabilitate prin 212-103=1329100lei.in anul 2014 s-au facut lucrari de investiti de ... (vezi toată discuția)
Impozit la reevaluare
biloida
Buna seara,
am un imobil detinut de firma. Anul acesta am facut reevaluarea contabila a imobilului si valoarea lui a scazut considerabil ( cca 35 %). Va rog ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.