avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui prin adoptie a copilului minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui prin adoptie a copilului minor (schimbarea tatalui)

Buma ziua in primul rand as dori sa va interb unde si cum se procedeaza in cazul in care fostul meu sot prin consimtamant si declaratie la notar a renuntat la dreprturile parintesti si actualul meu sot ar dori sa-l aiba pe nume, in certificatul de nastere sa fie trecut doar numele actualului meu sot , dc. acte avem nevoie ? unde trebuie sa mergem ? ptr. ca am fost la autoritatea tutelara dar de acolo ne-au trimis la judecatorie unde nu am rezolvat nimic , ni s-a spus ca prin adoptie ok dar in final unde si cine se ocupa cu acest lucru din moment ce de la starea civila ne-au trimis la autoritatea tutelara de acolo la judecatorie si prin urmare nu am reusit nimic .Avem toate ctele necesare : consimtamant de la tatal biologic sentinta definitiva , declaratie de la notar , totusi nu stim unde si ce trebuie sa facem . Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adina-Bianca Popea , Avocat 16:57, 24 Februarie 2011
Trebuie ca sotul D-voastra sa faca o cerere la Tribunalul pentru Minori si Familie de la domiciliul unde locuiti, in care sa ceara adoptia copilului si ca acesta sa-i poarte numele, in contradictoriu cu tatal natural al copilului. La cerere veti atasa actele enumerate de D-voastra mai sus, urmand ca sa faceti dovada ca adoptia este in interesul minorului.
Ultima modificare: Joi, 24 Februarie 2011
Adina-Bianca Popea, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor loana1 loana1 buna ziua! as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume tata dumycris88 dumycris88 buna ziua am scris la subiectele deschise de altii care aveau probleme asemanatoare dar ma gandesc k poate asteapta o solutie dc au deschis acele subiecte nu ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!decaderea din drepturile parintesti cleomicu cleomicu Scuze ortografia din titlu (Parintesti) Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un raspuns sau sfat in problema urmatoare? De curand am primit tutela ... (vezi toată discuția)