Buma ziua in primul rand as dori sa va interb unde si cum se procedeaza in cazul in care fostul meu sot prin consimtamant si declaratie la notar a renuntat la dreprturile parintesti si actualul meu sot ar dori sa-l aiba pe nume, in certificatul de nastere sa fie trecut doar numele actualului meu sot , dc. acte avem nevoie ? unde trebuie sa mergem ? ptr. ca am fost la autoritatea tutelara dar de acolo ne-au trimis la judecatorie unde nu am rezolvat nimic , ni s-a spus ca prin adoptie ok dar in final unde si cine se ocupa cu acest lucru din moment ce de la starea civila ne-au trimis la autoritatea tutelara de acolo la judecatorie si prin urmare nu am reusit nimic .Avem toate ctele necesare : consimtamant de la tatal biologic sentinta definitiva , declaratie de la notar , totusi nu stim unde si ce trebuie sa facem . Va multumesc anticipat.
Trebuie ca sotul D-voastra sa faca o cerere la Tribunalul pentru Minori si Familie de la domiciliul unde locuiti, in care sa ceara adoptia copilului si ca acesta sa-i poarte numele, in contradictoriu cu tatal natural al copilului. La cerere veti atasa actele enumerate de D-voastra mai sus, urmand ca sa faceti dovada ca adoptia este in interesul minorului.
Incredintare minor
loana1
buna ziua!
as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu ... (vezi toată discuția)