avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua!

as dori sa stiu daca pot afla daca o persoana are dosar de divort depus la judecatorie. din pacate nu stiu in ce zona s-a depus dosarul, stiu doar ca ar avea dosar de divort.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:47, 23 Aprilie 2013
Luati la rand toate judecatoriile din Romania.
incercati sa incepeti de la domiciul conjugal vechi.
Daca s-a depus un dosar de divort, atunci el ar trebui sa se afle pe rolul judecatoriei de la ultimul domiciliu comun al sotilor.
buna ziua!

as dori sa stiu daca mi s-a acordat prin instanta exercitarea autorităţii părinteşti, doar mie, inseamna ca nu mai am nevoie de acordul tatalui daca vreau sa plec cu copilul din tara in excursie?
Daca prin hotararea judecatoreasca se specifica expres ca aveti autoritate parinteasca exclusiva, atunci da, puteti parasi teritoriul tarii fara incuviintarea tatalui.
Dispune exercitarea autorităţii părinteşti pentru minorul .............. ,ns.la de către reclamanta Stabileste domiciliul minorului la domiciliul reclamantei.

exact asa este hotararea data pe site-ul judecatoriei. banuiesc ca din moment ce nu se specifica exercitarea ambilor parinti, sau nu este specificat si reclamantul inseamna ca este exclusiva. ma insel?
Ultima modificare: Duminică, 24 Februarie 2013
loana1, utilizator

Alte discuții în legătură

Trecerea copilului pe numele tatalui vitreg ! gigelas gigelas Buna ziua, O doamna,are un copil dintr-o casatorie anterioara.Copilul este trecut pe numele tatalui biologic.Doamna,a divortat de acesta in ... (vezi toată discuția)
Minor aflat in intretinere prin hotarare de divort alinaluca alinaluca Buna ziua,am o intrebare va rog...am un minor de 16 ani aflat spre crestere si educare prin hotarare definitiva si irevocabila.Eu sunt casatorita cu cetatean ... (vezi toată discuția)
Nume de familie la divort Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Fara acordul sotului poate sotia sa ramana cu numele de familie avut in timpul casatoriei? Si daca da in ce conditii. Va multumesc (vezi toată discuția)